Nu ai reusit sa pleci de acasa? Poti sa faci multe lucruri de Craciun, in Bucuresti

Sambata, 24 Decembrie 2011, ora 00:00
3326 citiri
Nu ai reusit sa pleci de acasa? Poti sa faci multe lucruri de Craciun, in Bucuresti
Targ de Craciun, in parcul Cismigiu / Sursa foto : Ziarelive.ro

Ai ramas "blocat" in Bucuresti, de Craciun. Fie ca lucrezi, fie ca nu ai reusit sa iti faci din timp o rezervare sau pur si simplu ai preferat sa ramai in Capitala anul acesta, de Craciun. Daca nu stii ce sa faci, dar ti-ar placea sa mergi la un targ ori la un concert, Business 24 iti spune ce nu trebuie sa ratezi.

Chiar daca este Craciunul, asta nu inseamna ca...totul este inchis, asa cum se intampla in anii trecuti. Dimpotriva, majoritatea magazinelor au program prelungit pe 24 decembrie, liber doar in prima zi de Craciun si apoi program normal. De asemenea, exista o serie de teatre si muzee pe care le poti vizita in aceasta perioada. In plus, poti participa la mai multe targuri de sezon.

Toate hypermarketurile au program liber doar pe 25 decembrie. In rest, pe 24 programul se termina la 18 (Auchan) sau la 19 (Cora, Carrefour si Lidl). Daca vrei sa mergi in Kaufland, atunci trebuie sa stii ca de luni pana vineri, magazinul se inchide la 22.30. Pe 24 decembrie, insa, programul se termina la 16. Incepand cu 26 decembrie, magazinele functioneaza normal.

Daca nu mai ai rabdare sa treci din nou prin stresul unor cozi interminabile si ai terminat cumparaturile de Craciun, atunci mergi la un spectacol. Ai de unde alege. Pe 26 decembrie, de la ora 19, la Teatrul National din Bucuresti incepe "Regal Vienez - Concert Extraordinar de Craciun". Pretul unui bilet variaza intre 80 si 200 de lei, in functie de categorie.

Targuri si expozitii

A treia zi de Craciun poti merge la Grand Cinema Digiplex, la Sala Grand Epika, unde, incepand cu ora 20.00 poti vedea "Omul Pescarus". Spectacolul ii aduce in scena pe acrobatii trupei Xtreme, iar pretul biletului este de 60 de lei.

La Elite Art Gallery (Strada Academiei, numarul 15) poti cumpara "suveniruri de Bucuresti." Te poti delecta cu tablouri care infatiseaza diverse peisaje ale capitalei noastre, cu obiecte din ceramica. Poti cumpara, de asemenea, decoratiuni, bijuterii sau palarii de dama.

Toate iti vor aduce aminte negresit de Micul Paris, promit organizatorii. Expozitia este deschisa in fiecare zi de luni pana vineri, de la ora 11.00 la ora 19.00, iar sambata de la ora 10.00 la ora 14.00.

Toate parcurile din Capitala sunt impodobite cu decoratiuni, dar in parcul Cismigiu te poti intalni cu Mos Craciun. Tot aici poti vedea bradul de Craciun, poti da o raita printre standurile targului de cadouri sau te poti plimba cu trasura trasa de ponei.

De la targ te poti intoarce acasa cu: ceramica pictata, lemn cioplit, icoane si panzeturi brodate, costume si masti traditionale, globuri si alte ornamente pictate, jucarii din lemn si instrumente musicale. Desigur, mesterii populari pun pe tarabe si mancare traditionala sau produse de sezon, cum ar fi pastrama, toba sau carnati.

Tot in Cismigiu, pe lac, a fost amenajat un patinoar. Acesta este deschis zilnic, intre orele 10.00 - 21.00, programul prelungindu-se pana la orele 24.00 in zilele de vineri si sambata. Un targ asemanator are loc in parcul din fata magazinului Unirea. Tot aici exista si patinoar, dar este mai mic decat cel din Cismigiu si mai aglomerat.

In cazul in care ti-ar placea sa mergi sa vezi un film, trebuie sa afli ca programul cinematografelor nu este unul normal. Incepand cu 24 decembrie, doar la Glendale Studio poti vedea Alvin and the Chipmunks: Chip-Wrecked (Alvin si veveritele - naufragiatii). Daca mergi la ora 20.00 poti vedea Sherlock Holmes: A Game of Shadows (Sherlock Holmes: Jocul Umbrelor).

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#targ craciun 2011, #evenimente craciun 2011, #timp liber craciun , #Timpul liber