"Mini Las Vegas" in Spania, planul unui miliardar american

Miercuri, 11 Aprilie 2012, ora 13:28
2064 citiri
"Mini Las Vegas" in Spania, planul unui miliardar american

Miliardarul american Sheldon Adelson vrea sa investeasca 35 miliarde de dolari in Spania, intr-un proiect care sa imite Las Vegas strip, segmentul de aproximativ 7 kilometri din Bulevardul Las Vegas unde se gasesc majoritatea atractiilor turistice.

Adelson, presedinte si director general al grupului Las Vegas Sands, doreste sa creeze "un Las Vegas strip in miniatura" in Barcelona sau Madrid, statiunea urmand sa includa si un complex de cazinouri.

Miliardarul si-a anuntat intentiile miercuri, la inaugurarea unui cazinou la Macau, cea mai importanta destinatie turistica din lume pentru pasionatii de jocuri de noroc, unde Las Vegas Sands vrea sa-si majoreze semnificativ cota de piata in urmatoarele 12 luni.

"Ne gandim la 12 complexuri turistice integrate, a cate 3.000 de camere. Un mini Las Vegas, cam jumatate fata de Las Vegas strip, in Spania, pentru piata europeana", a spus Adelson.

Fiecare complex ar costa intre 2,5 miliarde de dolari si 3 miliarde de dolari, iar compania considera ca ar atrage clienti din Europa de Vest si de Est, precum si din fostul bloc sovietic.

Adelson nu a facut nicio referire la criza datoriilor de stat din zona euro, insa a afirmat ca dezvoltarea proiectului din Spania ar putea dura intre cinci si zece ani, timp in care cererea va fi revenit semnificativ.

Las Vegas Sands anunta in februarie ca analizeaza o investitie de pana la 15 miliarde euro, derulata timp de 10 ani, intr-un complex de cazinouri in Spania, care urma sa includa 36.000 de paturi de hotel, 18.000 de jocuri mecanice de tip slot machine si trei terenuri de golf.

Adelson este pe locul 8 in topul Forbes al celor mai bogati americani, cu o avere estimata la 25 miliarde de dolari.

Miliardarul detine complexuri turistice de zeci de miliarde de dolari in SUA si Asia si doreste sa continue extindeera imperiului sau cu noi proiecte in tari asiatice si in Europa.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Las Vegas Spania, #Las Vegas Europa , #Timpul liber