Miliardarii chinezi prind gustul iahturilor si avioanelor private

Joi, 22 Martie 2012, ora 14:37
2182 citiri
Miliardarii chinezi prind gustul iahturilor si avioanelor private

Economia in plina dezvoltare a Chinei naste miliardari pe banda rulanta, care prind repede gustul risipei de bani pe cumparaturi de lux, cum sunt iahturile sau avioanele private.

De fapt, amploarea fenomenului este atat de mare, incat China ar putea deveni curand paradisul companiilor care vand astfel de vehicule. Iar lucrurile deja se misca. Horizon Yachts a inchiriat superiahtul Lady Gaga unui om de afaceri chinez, potrivit Bornrich.

Si piata avioanelor private din China a inregistrat o crestere semnificativa in ultima perioada. Un dealer din sudul Chinei, Zhuhai Cirrus General Aviation, a vandut 14 aeronave in doar patru zile. Volumul important de vanzari de pe piata chineza demonstreaza clar faptul ca oamenilor de afaceri chinezi le-a revenit apetitul pentru aeronave de lux, in ciuda restrictiilor impuse de Beijing.

Printre cele mai cautate modele de avioane private se numara aeronavele americane Cirrus SR22 si SR20, ale caror preturi se ridica la 791 mii de dolari, respectiv 480 mii de dolari.

Dealerul care are in portofoliu aceste aeronave este chiar cel mai mare jucator de pe piata chineza, care ofera si servicii aeronautice precum alimentarea, gazduire in hangare si asigurarea mentenantei. Iar afacerea merge atat de bine, incat compania, sub sloganul "Zborul este un stil de viata", si-a propus construirea a 40 de baze aeronautice pe teritoriul Chinei.

Insa din cauza reglementarilor foarte stricte si a dificultatilor de a obtine aprobari, proprietarii de avioane private nu au putut pana acum sa se bucure pe deplin de beneficiile achizitiilor, pe o piata care abia se formeaza.

Cu toate acestea, guvernul a promis sa incurajeze sectorul prin relaxarea reglementarilor pentru zborurile de joasa altitudine.

Pe de alta parte, si piata maritima din China promite multe beneficii constructorilor de ambarcatiuni din Europa, chiar daca nici aceasta piata nu este foarte dezvoltata. De fapt, in momentul de fata este cea mai promitatoare piata maritima din lume, avand in vedere ritmul de crestere a numarului de proprietari si cresterea nivelului de trai din aceasta tara.

Acum doi ani, se estima ca exista 102 iahturi private in China, insa numarul lor se pare ca a crescut semnificativ in aceasta perioada.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#piata iahturi China, #piata avioane privata China, #iahturi miliardari chinezi, #avioane private miliardari chinezi , #Timpul liber