Gala Craciun Vienez vine la Bucuresti

Sambata, 19 Noiembrie 2011, ora 00:00
1844 citiri
Gala Craciun Vienez vine la Bucuresti
Craciun vienez

Nu exista Craciun mai frumos decat cel vienez. Iar pentru cei care nu pot ajunge de sarbatori la Viena, va veni Viena la Bucuresti. Timp de doua zile, pe 21 si 22 decembrie 2011, Sala Palatului va fi gazda unui maraton muzical al carui star va fi celebrul compozitor si violonist Edvin Marton.

Gala Craciun Vienez, cel mai important eveniment de muzica clasica din perioada sarbatorilor de iarna, va va transporta pentru doua zile in inima capitalei austriece. Vedeta Galei, Edvin Marton, ii va da viata marelui Strauss cu ajutorul unei viorii Stradivarius Golden, veche de peste 300 de ani.

Acesta va fi acompaniat de European Royal Orchestra, sub bagheta dirijorului austriac Gottfried Rabl.

Alaturi de Marton, se vor urca pe scena Salii Palatului Corul de camera "Madrigal", Fanfara reprezentativa a Armatei, soprana Diana Tugui si soprana Carmen Laverde din Italia. De asemenea, invitatii vor fi uimiti de talentul a doua violoniste cu varstele de sapte ani, Mihaela Agafita si Alexandra Croitor, si a pianistului Igor Voronin, care a implinit de curand opt ani.

Pe scena vor urca si opt perechi de dansatori de vals vienez. Pretul biletelor la Gala Craciun Vienez variaza intre 80 si 300 de lei, in functie de categoria de loc.

Violonistul patinatorilor

Edvin Marton, sau Lajos Csury dupa numele original, s-a nascut pe 17 februarie in 1974, in Tiszaujlak, Ucraina. Acesta a devenit cunoscut ca "violonistul patinatorilor", nume cunoscute, precum Evgeni Plushenko si Stephane Lambiel patinand pe muzica sa.

Edwin Marton canta la o vioara Stradivarius Golden, creata de Antonio Stradivarius in 1698, si care valoreaza aproximativ 4 milioane de dolari. Artistul a obtinut dreptul flosirii acestei viori pana la sfarsitul vietii, in urma castigarii competitiei internationale "Golden Violin Award".

Maestrul viorii a colaborat de-a lungul carierei sale cu artisti cunoscuti precum Seal, Zucchero, Lou Bega, Supertramp sau Gloria Gaynor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#gala craciun vienez, #evenimente craciun, #evenimente sarbatori, #edvin marton, #concert craciun , #Timpul liber