Festivaluri de film, de muzica, turnee de sport. Agenda evenimentelor din luna mai

Miercuri, 09 Mai 2012, ora 08:44
2298 citiri
Festivaluri de film, de muzica, turnee de sport. Agenda evenimentelor din luna mai

Luna mai aduce o multitudine de evenimente in ceea ce priveste festivalurile europene.

Persoanele interesate de vizitarea si explorarea altor zone au la dispozitie o gama variata de evenimente, incepand de la festival de film, carnaval sau festival de muzica. Oferta este completata de domenii precum tenisul sau florile.

Cannes Film Festival

Festivalul International de Film de la Cannes are loc in perioada 16 - 27 mai, fiind vizitat in fiecare an de numeroase staruri de cinema. Multi producatori aleg acest prilej pentru a lansa ultimele lor realizari si pentru a vinde drepturile de difuzare a distribuitorilor veniti din intreaga lume.

Anul acesta, Festivalul de la Cannes va fi deschis de filmul Moonrise Kingdom, in regia lui Wes Anderson, care ii are in distributie pe Bruce Willis, Tilda Swinton si Edward Norton.

Si Madagascar 3: Europe's Most Wanted, regizat de Eric Darnell, va avea premiera mondiala la Cannes.

Tot in acest an, Romania va fi reprezentata in competitia oficiala a festivalului de film de pelicula Beyond the Hills, in regia lui Cristian Mungiu.

Copenhagen Carnival 2012

Carnavalul de la Copenhaga se va desfasura intre 25 si 27 mai, fiind una dintre cele mai mari parade cu performeri din America de Sud. Costumele colorate, formatiile care vor canta live, feluri de mancare din toata lumea si dansuri specifice Americii de Sud vor impanzi orasul european. Peste 120 de formatii, 2.000 de dansatori si mai multi de 100.000 de spectatori participa in fiecare an la acest eveniment.

Festivalul de la Copenhaga este dedicat muzicii din lumea intreaga, cuprinzand o parada, mai multe workshop-uri si spectacole. In plus, copiii si tinerii au parte de o parada separata.

Istanbul Music Festival

Festivalul de muzica va avea loc in perioada 31 mai - 29 iunie si va fi marcat de prezenta a 750 muzicieni turci si straini. Anul acesta vor fi organizate 23 de concerte in cadrul festivalului de muzica. Participantii vor avea ocazia sa il auda pe pianistul Helene Grimaud si sa vada baletul Zurich. Si orchestra de camera Viena-Berlin este inclusa in programul acestui eveniment.

La Istanbul va putea fi auzita in premiera o creatie a compozitorului turc Fazil Say, iar Pevcin Cakar, celebra soprana din tara gazda, va sustine un spectacol.

The French Open

The French Open este unul dintre cele mai mari turnee de tenis din lume si se desfasoara la Paris, in perioada 27 mai - 10 iunie. Este singurul eveniment de acest tip care se joaca pe zgura, ceea ce da un anume dramatism meciurilor.

Participantii ii pot vedea pe cei mai mari jucatori de tenis, iar dupa-amiaza se pot plima in Gradina Tuileries sau pot vizita expozitia cu tablouri realizate de Matisse de la Centrul Pompidou.

Keukenhof Flower Festival

Festivalul Floral din Keukenhoff, cea mai mare gradina de flori din lume, situata la jumatate de ora departare de Amsterdam, are loc in perioada 22 martie - 20 mai. Pe o suprafata de 32 de hectare, infloresc mii de lalele, orhidee sau frezii. In fiecare an, sunt plantati sapte milioane de bulbi in aceasta gradina.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#festivaluri Europa, #festivaluri mai iunie 2012, #turneu tenis, #Festival de Film Cannes, #Festival Istanbul, #Festival Copenhaga , #Timpul liber