Exploreaza-ti latura extrema!

Sambata, 19 Aprilie 2014, ora 00:00
1976 citiri
Exploreaza-ti latura extrema!

Primavara este cel mai bun moment al anului pentru activitatile in aer liber. Si cum 1 mai se apropie, este timpul sa te gandesti de pe acum la cele mai tari, distractive si pline de voie buna activitati de facut in aer liber si nu numai.

Astfel, pentru a-ti reda buna dispozitie, Business24 iti prezinta cateva exemple de activitati din care sa te inspiri si de care te poti bucura cand va veni vremea frumoasa.

Ciclismul montan

Nu numai ca este o activitate foarte placuta, ciclismul este si foarte sanatos si te va ajuta sa te mentii in forma si sa scapi de kilogramele acumulate de-a lungul iernii si in urma Sarabatorilor Pascale.

Ciclismul montan este un sport extrem ce necesita o conditie fizica excelenta, abilitati de acrobatie si o foarte mare rezistenta. Este o forma de ciclism practicata in afara drumurilor amenajate, pe terena accidentat, drumuri forestiere sau chiar stanci, iar majoritatea ciclistilor prefera traseele montane.

Cel mai cunoscut este traseul numit "Happy Bear", adica Ursul Vesel, din Sinaia. Pana la baza traseului se poate ajunge cu automobilul, de unde se poate lua telegondola pana la Cota 1400. Cei care au dat o tura pe la Sinaia si au practicat acest sport sustin ca dificultatea traseului este medie, dar dificila pe anumite portiuni, datorita coborarilor verticale.

Parasutism

Pentru cei pasionati sau doar dornici de o doza maxima de adrenalina, zborul cu parasuta reprezinta una din solutii. Parasutismul este un sport practicat din ce in ce mai des, atat de catre femei, cat si de barbati.

Insa pentru practicarea acestui sport extrem sunt necesare cunostinte despre tehnicile de parasutism pentru a se evita posibile accidente nefericite.

Sariturile cu parasuta se fac din avion, de la o inaltime care sa ii permita parasutistului sa aiba o cadere libera de aproximativ un minut inainte de a deschide parasuta pentru a ateriza in siguranta.

Daca deja ti-a intrat microbul in sange sau ai trecut de stadiul primei sarituri, exista si optiuni. Una din acestea ar fi Aerodromul din Ploiesti. Cei care vor sa incerce acest sport, pot sari in tandem cu un instructor, tariful fiind de 140 de euro.

Bungee jumping

Una dintre cele mai spectaculoase variante de sport extrem, este insa bungee jumping-ul. Acest sport implica efectuarea unor sarituri de pe niste stanci foarte inalte in timp ce practicantul acestui acestui sport are picioarele legate cu o coarda elastica, rezistenta.

Primele salturi au avut loc in parcul Herastrau din Bucuresti, de la 60 m inaltime folosind ca punct de lansare o macara. Insa in afara Bucurestiului, exista doua mari instalatii de bungee jumping fixe (singurele din tara), la Barajul Vidraru, unde se sare de la o inaltime de 166 m si la Cheile Rasnoavei unde poti sari de la o inaltime de 140 m.

Pentru cei care isi doresc sa incerce dar le este prea teama de distanta mare, pot incerca tot in Cheile Rasnoavei, un bungee mai mic, de la 40 m inaltime.

Zborul cu parapanta

Parapantele sunt special proiectate si pot rezista unor zboruri ce pot dura mai multe ore si acopera o suprafata de zeci de kilometri.

Zborul cu parapanta se aseamana celui cu deltaplanul prin modul de zbor, insa in cazul parapantelor, pilotul sta intr-un ham sustinut de 30 de corzi conectate la coloanele parapantei, ce sustin intreaga greutate a pilotului.

In Brasov se poate practica zborul cu parapanta in tandem. Parapanta tandem este o parapanta cu 2 locuri (pilot si pasager), special conceputa pentru zborul in tandem. Pilotul si pasagerul au fiecare propriul sistem de asigurare.

Zborurile tandem se efectueaza in fiecare zi de pe Vf. Bunloc - Brasov (1200m) si Vf Postavaru (1800m) - Poiana Brasov in functie de conditiile meteo.

#activitati 1 mai, #zbor parapanta, #ciclism montan, #bungee jumping, #sport extrem , #Timpul liber