Ziua Nationala: Ce evenimente culturale, artistice si culinare au pregatit autoritatile

Vineri, 29 Noiembrie 2013, ora 09:57
1600 citiri
Ziua Nationala: Ce evenimente culturale, artistice si culinare au pregatit autoritatile

Ziua Nationala a Romaniei va fi marcata de autoritatile din Capitala printr-o gama variata de evenimente culturale, artistice si culinare.

Astfel, Primaria Municipiului Bucuresti a anuntat ca Arcul de Triumf va putea fi vizitat gratuit de vineri pana duminica, intre orele 12,00 si 20,00. Cu prilejul aniversarii a 95 de ani de la Marea Unire, in Arcul de Triumf vor fi vernisate expozitii: "95 de ani de la Marea Unire", "Marele Razboi al Reintregirii Neamului" (fotografie si film), "Heraldica Marilor Familii Boieresti" (efigii din bronz, fotografii), "Arcul de Triumf in imagini" (fotografii, machete), "Marea Unire de la 1918" (coroanele si sceptrul regal reproduse 1:1, fotografii).

Pe langa aceste expozitii, vor rula filmele istorice "Acum ori niciodata" si "Eroi sub Tricolor", anunta Municipalitatea.

Manifestarile de 1 Decembrie din sectoarele din capitala

Primaria sectorului 2 a informat ca, de 1 Decembrie, 100.000 de sarmalute si tuica fiarta vor fi oferite bucurestenilor. Pentru cel de-al 13-lea an consecutiv, edilul Neculai Ontanu aniverseaza Ziua Nationala a Romaniei prin amenajarea a 20 de corturi ostasesti in toate cartierele sectorului, unde, incepand cu ora 11,00, se vor servi gratuit traditionalele portii de sarmalute si tuica fiarta.

Locurile unde vor fi amplasate corturile sunt: Primaria sectorului 2, Circul de Stat Globus, Scoala nr. 40, parcurile Floreasca, Plumbuita, Lunca Florilor, Motodrom, Tei, Sfantul Pantelimon, Creanga si Florilor, Complexul Miramar, precum si sediul Politiei Locale sector 2.

La Primaria sectorului 3, cele mai importante manifestari de 1 Decembrie vor fi un spectacol si o gala a performantei universitare romanesti.

In parcul Titan va fi organizat spectacolul de muzica si dansuri "1 Decembrie pentru sectorul 3". Pe scena vor urca artisti si formatii cunoscute. Spectacolul va cuprinde interpretari de muzica si dansuri traditionale romanesti, precum si de cantece din Bucurestiul interbelic. Un moment special il va reprezenta intrarea Fanfarei Jandarmeriei in pas de defilare. In aceeasi zi, in parc se vor aprinde luminile de sarbatori.

Vor canta printre altii Gelu Voicu si lautarii din Teleorman, Taraful Bucuresti&Silviu Biris, Cornelia Tihon si Taraful Daniel Badoi. Totodata, vor fi oferite 5.000 de portii de fasole cu carnati, precum si vin fiert.

Organizata la Ateneu de Primaria sectorului 3, prin Centrul Cultural Casa Artelor, "Gala Performantei" va incheia ziua de 1 Decembrie. Avand alaturi universitatile partenere - Universitatea din Bucuresti, Academia de Studii Economice, Universitatea de Medicina si Farmacie "Carol Davila" si Universitatea Politehnica Bucuresti-, in cadrul acestui eveniment vor fi premiati tineri pentru performanta in domeniul lor de activitate.

Cu acest prilej vor fi organizate o expozitie de sculptura, precum si momente artistice care vor fi oferite de solistele Simina Croitoru, Ana Cebotari si Orchestra Universitaria s.a..

Directorul de comunicare al Primariei sectorului 4, Marius Stan, a declarat ca Ziua Nationala va fi marcata prin dezvelirea bustului interpretei de muzica usoara Maria Tanase in zona Parcului Lumea Copiilor. El a spus ca Maria Tanase reprezinta un vector de imagine pentru Romania. In Parcul Tineretului se gasea in trecut Mahalaua Caramidarilor, unde Maria Tanase a crescut, zona in care dorea sa isi ridice o casa. Pe 25 septembrie s-au implinit 100 de ani de la nasterea cantaretei.

Marius Stan a anuntat ca duminica va fi organizat un spectacol de muzica populara in Parcul Oraselul Copiilor si ca vor fi depuse coroane de flori la mausoleul din Parcul Carol, respectiv la monumentul eroilor cazuti la datorie in teatrele de operatii din zona Palatului National al Copiilor.

De Ziua Nationala,Primaria sectorului 6 va distribui fasole si carnati in zona Pietei Drumul Taberei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#ziua nationala, #evenimente culturale ziua nationala, #manifestari ziua nationala , #Timpul liber