Earth Hour 2012: Romania stinge lumina

Sambata, 31 Martie 2012, ora 15:55
1475 citiri
Earth Hour 2012: Romania stinge lumina

Earth Hour este sarbatorita in acest an de 41 de orase din Romania. Municipalitatile vor intrerupe iluminatul institutiilor publice si al cladirilor emblematice si vor promova ideea stingerii luminilor si in randul institutiilor private, incurajand, totodata, cetatenii, sa repete acest gest simbolic in locuintele lor.

Iluminatul public din Bistrita va fi oprit sambata seara, intre orele 20,30 - 21,30, pentru a marca Ora Pamantului, iar locuitorii orasului sunt invitati sa faca acelasi lucru, avand in vedere ca municipiul a castigat titlul de "Capitala Earth Hour 2012" in urma competitiei organizate de World Wide Fund for Nature (WWF) Romania.

In fiecare an, in ultima sambata din luna martie, milioane de oameni, institutii si companii sting luminile timp de o ora, alaturandu-se celui mai mare eveniment de mediu din istorie - Earth Hour. Programul dedicat Orei Pamantului va incepe sambata dimineata, la ora 10,00, cand pe pietonalul din centrul istoric se va tine o sedinta foto pentru realizarea unor "postere-angajament" ale celor care sustin mediul.

Evolutia spectaculoasa pe care a cunoscut-o miscarea, de la prima editie din 2007 cu un singur oras participant (Sydney) si pana in prezent, cu o participare de peste 5.200 de orase din 135 de tari, a demonstrat ca 1,8 miliarde de oameni din intreaga lume isi doresc sa faca ceva concret pentru mediul inconjurator.

In 2008, 50 de milioane de oameni au ales sa celebreze Earth Hour. In 2009, aproape un miliard de oameni din peste 4.100 de orase de pe mapamond au stins lumina pentru a trimite liderilor lumii un mesaj puternic despre nevoia de actiune impotriva schimbarilor climatice. In 2010, 4.500 de orase din 128 de tari au participat la Earth Hour pe 27 martie, campania devenind, astfel, cea mai mare actiune de mediu din toate timpurile.

In 2011, comunitatea de sustinatori Earth Hour a atins 1,8 miliarde de oameni, din 5.200 de orase, din peste 135 de tari.

In Bucuresti vor stinge luminile, in mod simbolic Palatul Parlamentului, Ateneul Roman, Opera Nationala, Biblioteca Centrala Universitara, Biblioteca Nationala, Primaria Municipiului Bucuresti, alaturi de zeci de sedii de companii si institutii.

#ora pamantului, #Bucuresti ora Pamantului, #ora pamantului Romania , #Timpul liber