Dragos Petrescu, City Grill: Romanii din provincie merg la restaurant doar la ocazii festive

Joi, 29 Mai 2014, ora 13:00
3871 citiri
Dragos Petrescu, City Grill: Romanii din provincie merg la restaurant doar la ocazii festive

Romanii din provincie nu merg la restaurant ca bucurestenii, pur si simplu pentru a lua masa, ci doar la ocazii festive, a declarat Dragos Petrescu, proprietarul lantului City Grill.

"Bucurestiul este un caz special, fericit, in Romania, unde venitul mediu este de aproximativ 1.500 de euro pe familie. Avand in vedere acest venit, oamenii sunt dispusi, educati si isi si permit sa iasa la restaurant pentru simplul motiv de a lua masa", a spus Petrescu.

El a explicat ca, daca gasesc un meniu de pranz sub 5 euro, bucurestenii sunt dispusi sa faca din acest lucru un obicei, iar restaurantele de tipul acesta pot exista si se pot dezvolta.

In provincie, afirma Petrescu, avand in vedere ca venitul pe familie este mai putin de jumatate fata de Bucuresti, lucrurile stau diferit si atunci restaurantele de tip "convenience", avand ca scop masa de pranz, cum e City Grill, nu pot rezista.

"Romanii din provincie merg la restaurant doar cu ocazii festive, si atunci tipul de berarie, in care seara exista un program, de exemplu, poate functiona foarte bine in provincie", a adaugat el.

Din acest motiv, Petrescu se va extinde cu restaurante si in provincie, dar nu de tip City Grill, ci berarii precum Hanul Berarilor din Bucuresti. Primele orase vizate sunt Cluj, Timisoara, Iasi si Constanta.

Din grupul City Grill fac parte restaurantele Buongiorno, City Grill, City Cafe, Hanul Berarilor si Carul cu Bere, toate in Bucuresti.

#ocazii festive, #city grill, #Dragos Petrescu, #restaurante Bucuresti , #Timpul liber