Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Dragos Petrescu, City Grill: Romanii din provincie merg la restaurant doar la ocazii festive

Dragos Petrescu, City Grill: Romanii din provincie merg la restaurant doar la ocazii festive


Romanii din provincie nu merg la restaurant ca bucurestenii, pur si simplu pentru a lua masa, ci doar la ocazii festive, a declarat Dragos Petrescu, proprietarul lantului City Grill.

"Bucurestiul este un caz special, fericit, in Romania, unde venitul mediu este de aproximativ 1.500 de euro pe familie. Avand in vedere acest venit, oamenii sunt dispusi, educati si isi si permit sa iasa la restaurant pentru simplul motiv de a lua masa", a spus Petrescu.

El a explicat ca, daca gasesc un meniu de pranz sub 5 euro, bucurestenii sunt dispusi sa faca din acest lucru un obicei, iar restaurantele de tipul acesta pot exista si se pot dezvolta.

In provincie, afirma Petrescu, avand in vedere ca venitul pe familie este mai putin de jumatate fata de Bucuresti, lucrurile stau diferit si atunci restaurantele de tip "convenience", avand ca scop masa de pranz, cum e City Grill, nu pot rezista.

"Romanii din provincie merg la restaurant doar cu ocazii festive, si atunci tipul de berarie, in care seara exista un program, de exemplu, poate functiona foarte bine in provincie", a adaugat el.

Din acest motiv, Petrescu se va extinde cu restaurante si in provincie, dar nu de tip City Grill, ci berarii precum Hanul Berarilor din Bucuresti. Primele orase vizate sunt Cluj, Timisoara, Iasi si Constanta.

Din grupul City Grill fac parte restaurantele Buongiorno, City Grill, City Cafe, Hanul Berarilor si Carul cu Bere, toate in Bucuresti.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Mediafax
Articol citit de 3578 ori