De Craciun, in Viena. Nu rata supermarketul de arta!

Miercuri, 25 Decembrie 2013, ora 00:00
1912 citiri
De Craciun, in Viena. Nu rata supermarketul de arta!
Foto: squarespace.com

Daca iti petreci Craciunul la Viena, printre lumini, cadouri si arome de vin fiert cu scortisoara, merita sa vezi ceva inedit: Supermarketul de arta de la Viena, care ramane deschis si dupa ce targul de Craciun se incheie.

Pe Mariahilferstrasse nr. 103 vei gasi pana pe 20 ianuarie 2014, Supermarketul de arta de la Viena, un magazin plin cu lucrari originale de arta contemporana. O idee buna de adus acasa celor dragi, nu-i asa?

"Ceea ce este iesit din comun la supermarketul de arta, este faptul ca, in ciuda preturilor mici, oferim exclusiv unicate. Clientii se asteapta sa poata achizitiona doar reproduceri la aceste preturi. Preturile se datoreaza ideii care sta la baza proiectului si se justifica prin oferta bogata si limitata in timp", a declarat Peter Doujak, organizator al supermarketului de arta din Viena, pentru Business24.

Foto: Irene Mischak (din Austria) pictura in ulei pe panza

Copyright foto: Gernot Singer

"Conceptul nostru de a 'mijloci arta' a devenit intre timp un magnet pentru publicul international. Pe langa multi noi cumparatori din Europa continentala - cu precadere din Germania, Italia si Spania - am livrat pentru prima oara lucrari si in Anglia, Africa de Sud si SUA", completeaza acesta.

Foto: Susanne Nuckel (din Berlin - Germania), tehnica mixta pe tapet

Copyright foto: Gernot Singer

Magazinul a atras succesul prin cele peste 5.000 de lucrari expuse, asadar ai de unde alege o pictura in acrilic, in ulei, o fotografie sau chiar o sculptura. Pana la urma, acesta este si ideea de baza: arta trebuie sa fie accesibila.

Foto: Trus (din Fussen - Germania) tehnica mixta pe carton

Copyright foto: Gernot Singer

"La noi vizitatorii pot obtine o privire de ansamblu asupra diferitelor stiluri si tehnici. Scopul nostru este acela de a trezi publicului larg interesul pentru arta contemporana, care in rest este perceputa ca fiind extrem de elitista."

Foto: Tinerii artisti Johanna Kleedorfer si Antonio Semeraro, ale caror lucrari pot fi gasite la supermarketul de arta din Viena

Copyright: Kunstsupermarkt

Toate lucrarile sunt unicate si pot fi achizitionate la preturi ce variaza intre 50 si 299 euro, iar inramarea se poate face pe loc, spun oficialii, intr-un comunicat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#supermarket arta Viena, #cadouri Viena, #Craciun Viena , #Timpul liber