Cum inveti mai usor? Cu Discovery sau YouTube?

Luni, 09 Ianuarie 2012, ora 12:49
2201 citiri
Cum inveti mai usor? Cu Discovery sau YouTube?

Scoala Discovery sau sahul sunt metodele care ar putea da culoare invatamantului romanesc. Pentru universitatile americane, metodele sunt cu mult mai variate: analizarea ratiunilor juridice din seriale ca Judge Judy sau The People's Court, sau Youtube, ca tema pentru acasa.

Scoala Discovery

Scoala Discovery este un proiect care vizeaza diversificare metodelor de invatare. Practic, incepand cu 16 ianuarie elevii din Romania vor avea la dispozitie un program TV care ii va ajuta sa invete la chimie, matematica, fizica, biologie si ecologie.

In plus, programul prevede si o serie de materiale care vor fi diponibile online pe site-ul scoala.discovery.ro. Acestea sunt adresate in principal profesorilor pentru a-i ajuta sa integreze programele in activitatile curente, materialele fiind realizate in concordanta cu programa scoala din Romania.

Utilizarea la clasa a programului "Scoala Discovery" este optionala pentru profesori si elevi, Ministerul Educatiei recomandand insa directorilor de scoli si profesorilor sa profite de aceasta diversificare a resurselor.

Programele educationale de televiziune vor fi difuzate pe Discovery Channel, de luni pana vineri, la ora 14.00, apoi in reluare a doua zi, de la ora 8.00, precum si in cadrul unui bloc de programe dedicat, sambata si duminica.

In perioada 16 ianuarie - 30 martie vor fi difuzate peste 55 de episoade (ore), urmand ca acestea sa fie reluate pana la finalul semestrului. Programele vor fi dublate in limba romana, fara a avea pauze publicitare.

Sahul ar putea deveni materie obligatorie in scoli

Posibilitatea ca sahul sa devina materie scolara a crescut in ultima vreme, devenind un subiect dezvatut atat la nivel national cat si la nivelul Uniunii Europene. In Romania, Federatia Romana de Sah a initiat un proiect pentru ca sahul sa fie studiat de copii.

Fie ca este vorba despre prescolarii ori de elevii claselor primare, toti ar trebui sa cunoasca regulile de baza ale "jocului mintii". Proiectul nu a fost inca aprobat de Ministerul Educatiei dintr-un motiv simplu: lipsa proforilor pregatiti in a preda acest joc.

La nivel european, un grup de europarlamentari, printre care si romani au redactat un proiect care vizeaza introducerea sahului in scolile din tarile UE. Procedura de colectare a semnaturilor se va finaliza pe 15 martie 2012.

Curs de drept, despre rationamente juridice din seriale

Profesorul unui curs de drept de la Universitatea din Berkeley, unde in mod normal se invata legi si regulamente, a ales sa predea rationametul juridic eronat care sta la baza pledoariilor avocatilor din multe filme pe acesta tema precum: Judge Judy sau The People's Court. Profesorul le-a stabilit in acest fel si programul studentilor sai, care vor sta sa se uita la seriale pentru a putea aduce contraargumente la curs.

Youtube, instrument de lucru la Universitatea din San Diego

Videoclipurile de pe Youtube au devenit instrument de lucru pentru studentii care invata despre impactul pe care il are cultura l-a avut asupra site-ului de video sharing. Tema studentilor a fost chiar ca ie sa incarce un videoclip pe YouTube.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#metode educatie, #Discovery scoala, #Youtube educatie , #Timpul liber