Coniacul, bautura barbatilor rafinati. Invata cum sa-l savurezi

Sambata, 31 Martie 2012, ora 00:00
23467 citiri
Coniacul, bautura barbatilor rafinati. Invata cum sa-l savurezi
Cel mai potrivit pahar este cel in forma de lalea

Coniacul este bautura barbatilor rafinati si stilati, a oamenilor de afaceri si a bogatilor lumii. Fie ca iei o cina cu un partener de business sau te relaxezi dupa o zi grea la birou, un pahar de coniac este cea mai potrivita bautura.

Cu o istorie de secole in spate, coniacul se savureaza prin tehnici bine studiate de cei pasionati, si care nu pot fi incalcate.

Numele bauturii vine de la regiunea "Cognac", din Franta, recunoscuta de secole ca fiind una dintre cele mai pretioase producatoare de vinuri. Aici s-au nascut bauturi rafinate inca din secolul al treilea al erei noastre.

Cum se savureaza acesta si care sunt cele mai bune branduri?

Istoria coniacului este presarata cu nume de regi si aristocrati, razboaie si oameni de afaceri. In ciuda vremurilor tumultoase prin care a trecut, produsul a continuat sa devina din ce in ce mai bun si mai apreciat, secol dupa secol. Unii se refera la coniac ca fiind "spiritul zeilor".

Printre cele mai populare marci din lume se afla Remy Martin X.O., Hennessy X.O. si Martel Cordon Bleu.

Servirea si degustarea coniacului, o arta formata de-a lungul secolelor

In primul rand, este necesar sa alegi paharul potrivit, cel mai recomandat fiind cel in forma de lalea. In acesta, vei turna nu mai mult de 20 - 25 mililitri de coniac, dupa care vei incalzi paharul in palma mainii timp de 8 - 10 minute.

Pentru a avea o experienta completa, trebuie sa-ti pui in functiune toate simturile, asa ca pasul urmator va fi sa privesti bautura. Ridica paharul in aer, in dreptul luminii, si bucura-te de culoarea coniacului, aceasta fiind un indicator al varstei. Cu cat are o nuanta mai deschisa, cu atat este mai tanar.

In continuare, miroase bautura apropiindu-ti marginea paharului de nas. Agita paharul si miroase din nou. Coniacul ascunde multe esente, florale (violeta, iris, trandafir) sau de fructe (para, cireasa, caisa, pruna, grapefruit, iasomie, nuca sau piersica).

Abia de acum poti gusta din coniac, insa trebuie sa lasi aromele sa-ti danseze pe limba. Coniacul se potriveste foarte bine cu ciocolata si cafeaua, insa si cu un trabuc sau o pipa de calitate.

#cele mai bune bauturi, #brand cognac, #brand coniac, #marci coniac, #pret coniac , #Timpul liber