Colectionarii de monede rare profita de pretul ridicat al aurului

Sambata, 19 Mai 2012, ora 09:02
7587 citiri
Colectionarii de monede rare profita de pretul ridicat al aurului

Pretul aurului se afla la niveluri record, moment oportun pentru colectionarii de monede sa isi valorifice investitiile.

O moneda americana rara, care dateaza din 1870, ar putea deveni una dintre cele mai scumpe monede vandute vreodata, in conditiile in care au fost fabricate doar doua exemplare, dintre care unul a fost vandut deja cu ani in urma.

Moneda legendara a fost gasita in 1997 de un turist european la o librarie din San Francisco. Era ascunsa in paginile unei carti-suvenir. Turistul a pastrat moneda timp de mai bine de 15 ani, pana cand s-a decis sa o scoata la lumina si sa o vanda in cadrul unei licitatii speciale pentru monede rare, la Galeria Four Seasons, scrie Bornrich.

Moneda a fost realizata in urma unui ordin special al guvernatorului de San Francisco in 1870 si ar fi trebuit sa fie ingropata in piatra de temelie a unei anumite cladiri.

Designul monedei este unul de exceptie, avand incrustata litera "S", realizata intr-un mod unic, ceea ce face moneda sa fie atat de speciala. Pe partea cealalta, este incrustata o coroana de flori de bumbac, tutun si porumb. Acest design apartine unui renumit falsificator de bani, JB Harmstead.

Se crede ca fata originala a monedei s-a deteriorat si din anumite motive a fost refacuta. Insa, oricare ar fi motivele, moneda ar putea fi vanduta pentru suma de patru milioane de dolari, in cadrul licitatiei din data de 2 iunie, la Four Seasons Auction Gallery.

Cele mai scumpe monede

In momentul de fata, cea mai scumpa moneda din lume este "Flowing Hair Dollar", o moneda rara din argint, care dateaza din 1794, si costa 7,85 milioane de dolari. De-a lungul istoriei, moneda a fost considerata una dintre cele mai valoroase monede ale SUA.

Pe locul doi se afla moneda "Saint-Gardens Gold Double Eagle", de asemenea, un specimen rar. Moneda a fost turnata in 1933, numarul total fiind de 445.500 de exemplare, acesta fiind insa ultimul an in care s-au realizat aceste monede scumpe. Cu toate acestea, niciuna dintre monede nu a ajuns in circulatie, aproape toate fiind topite, din cauza nerespectarii standardelor de aur din 1933. Moneda a fost vanduta pentru suma de 7,59 milioane de dolari.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#monede rare de colectie, #licitatie monede rare, #cele mai scumpe monede, #pret aur monede, #colectionari pret aur , #Timpul liber