Ce trupe canta la Rock the City 2012

Miercuri, 07 Martie 2012, ora 20:05
2624 citiri
Ce trupe canta la Rock the City 2012
Guns N Roses

The Cult, Godsmack si Guns N'Roses se numara printre trupele care vor canta la editia din 2012 a festivalului Rock the City, care va avea loc intre 29 iunie si 1 iulie, la complexul Romexpo din Bucuresti.

Line up-ul festivalului este completat de Machine Head, Black Label Society, Ugly Kid Joe, Within Temptation, Saxon, Pentagram, Sweet Savage si Lostprophets. In plus, alte doua sau trei trupe vor fi anuntate in viitorul apropiat.

Anul trecut, Rock the City s-a desfasurat in Piata Constitutiei din Capitala, iar printre trupele care au urcat pe scena s-au numarat Prodigy, Therapy, Mike and the Mechanics, Hatebreed, Whitesnake si Judas Priest.

The Cult este o trupa britanica, infiintata in 1983, care ii are in componenta pe Ian Astbury (solist), Billy Duffy (chitara), Chris Wyse (chitara bas) si John Tempesta (tobe). Formatia a devenit cunoscuta in Marea Britanie la mijlocul anilor 1980. Trupa britanica The Cult va lansa in luna mai un nou album de studio, intitulat "Choice of Weapon", primul material discografic al grupului din ultimii cinci ani. Trupa The Cult a mai concertat in Romania in 2007.

Godsmack este o trupa americana de heavy metal, formata in 1995, de solistul si compozitorul Sully Erna, chitaristul Tony Rombola, basistul Robbie Merrill si tobosarul Shannon Larkin. Godsmack a lansat cinci albume de studio, un EP, patru DVD-uri si o colectie "greatest hits". Formatia s-a bucurat de prezenta a trei albume consecutive in fruntea clasamentului Billboard 200: "Faceless", "IV" si "The Oracle".

Guns N' Roses a mai concertat in Romania, pe 21 septembrie 2010, la complexul Romexpo din Capitala. De-a lungul anilor, trupa Guns N' Roses a vandut peste 100 de milioane de albume in intreaga lume, dintre care peste 76 de milioane numai in Statele Unite ale Americii. Fiecare album Guns N' Roses a intrat in topul Billboard, in multe topuri europene, dar si in cele din Asia si America de Sud.

Machine Head este un grup american de heavy metal, infiintat in California in 1991, de Robb Flynn si Adam Duce, considerat unul dintre pionierii curentului New Wave din rockul american. Formula actuala este asigurata de Robb Flynn (voce, chitara), Adam Duce (bas), Phil Demmel (chitara) si Dave McClain (tobe).

Black Label Society este o trupa de heavy metal infiintata de Zakk Wylde, muzician, compozitor si actor, devenit cunoscut ca fost chitarist al lui Ozzy Osbourne. Trupa a lansat de-a lungul carierei sale noua albume de studio, unul live, doua compilatii, un EP si trei DVD-uri. Printre albumele trupei se numara "The Blessed Hellride" (2003), "Hangover Music Vol. VI" (2004), "Shot to Hell" (2006) si "Order of the Black" (2010). Cel mai recent album al trupei a fost lansat anul trecut si poarta titlul "The Song Remains Not the Same".

Ugly Kid Joe este o trupa americana de hard rock, din California, ce incorporeaza in muzica sa diferite stiluri - rock, grunge californian, hard rock si heavy metal. Cunoscuti in anii '90, cand au lansat trei albume - "America's Least Wanted", "Menace to Sobriety" si "Motel California", membrii Ugly Kid Joe s-au despartit in 1997, pentru a se reuni la jumatatea anului 2010. Single-urile cu cel mai mare succes ale trupei sunt "Everything About You" - locul 3 in UK Singles Chart si clasat in Billboard Top 100 in 1992 - si "Cat's in the Cradle" - vandut in peste 500.000 de copii in SUA si clasat pe locul 7 in UK Singles Chart.

Within Temptation este o formatie olandeza de rock/metal simfonic, fondata in 1996 de chitaristul Robert Westerholt si cantareata Sharon den Adel. Cu cinci albume de studio in portofoliu - "Enter" (1997), "Mother Earth" (2000), "The Silent Force" (2004), "The Heart of Everything" (2007) si "The Unforgiving" (2011), dar si albume in concert si doua EP-uri, trupa a vandut peste trei milioane de discuri la in toata lumea. Within Temptation a participat in august anul trecut la Festivalul Peninsula de la Targul Mures.

#trupe Rock the City 2012, #Guns N Roses Rock the City, #Ugly Kid Joe Rock the City, #Godsmack Rock the City 2012 , #Timpul liber