Ce pot vizita liderii lumii la Seul, dupa terminarea summitului?

Marti, 27 Martie 2012, ora 13:14
2238 citiri
Ce pot vizita liderii lumii la Seul, dupa terminarea summitului?

Cei mai importanti oamenii ai lumii se reunesc la Seul in acesta saptamana, pentru a participa la summitul nuclear.

Cel mai mare summit pentru securitate nucleara a inceput luni la Seul, capitala Coreei de Sud, eveniment la care vor participa aproximativ 5.000 de delegatii, lideri din peste 50 de state si organizatii internationale, dar si 3.700 de jurnalisti.

Asadar, dupa discutiile privind securitatea nucleara, Barack Obama, presedintele chinez Hu Jintao sau reprezentantul Romaniei, Traian Basescu se pot relaxa cu o cina cu 19 feluri de mancare, vizitand Muzeul Mobilei sau restaurantele "pe roti".

Desi se vor afla in oras pentru doar doua zile, delegatii pot gasi suficiente moduri de a petrece timpul liber, potrivit Cnn.

Siwhadam

Cea mai "delicata" cina la acest restaurant coreean din Itaewon este masa care dureaza trei ore, timp in care sunt servite nu mai putin de 19 feluri de mancare. Designul restaurantului si mancarea traditionala sunt motivele pentru care managerii coreeni aleg sa isi invite clientii la Siwhadam.

Muzeul de mobila din Coreea

Desi poate fi considerat un obiectiv turistic pentru femei, Muzeul de mobila este considerat de coreeni mai interesant decat Muzeul National, pe care Michelle Obama l-a vizitat luni.

O vizita de o ora cu un ghid specializat se aseamana cu un curs intensiv de arta, istorie si arhitectura coreeana. Exponatele muzeului sunt obiectele folosite de dinastia Joseon, asa cum au fost folosite initial de catre membrii acesteia. Domnia dinastiei Joseon a lasat o mostenire substantiala tarii de la normele culturale, atitudini sociale si pana la dialecte.

Pojangmacha

Pojangmacha sunt corturi restaurante pe roti, prezente in mod special in Coreea de Sud. Termenul folosit de coreeni se traduce mot a mot cu "vagonul acoperit". Acestea sunt impartite in doua categorii, cele care vand gustari in timpul zilei si cele care servesc bauturi pe parcursul noptii.

Podul Banpo

Principala atractie turistica este fantana de un miliard de dolari aflata langa Podul Banpo. Considerata atractia turistica a anului 2010, din fantana tasnesc in fiecare minut cate 190 de tone de apa.

Podul-fantana, construit in 1982, a intrat in Cartea Recordurilor ca fiind singurul cu cea mai lunga fantana si cele mai multe becuri din lume.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Seul conferinta, #Seul obiective tusritice, #Obama vizita Seul, #summit Seul Basescu , #Timpul liber