Carnavalul de la Venetia: Sfaturi pentru un city-break accesibil

Duminica, 19 Februarie 2012, ora 12:58
3405 citiri
Carnavalul de la Venetia: Sfaturi pentru un city-break accesibil

Venetia, orasul-laguna, reprezinta o adevarata comoara ale carei frumuseti atemporale incurajeaza tot felul de excese, printre care si cheltuielile turistilor din timpul Carnavalului.

Mastile, cina romantica si costumele nu pot lipsi de la carnaval, insa nu trebuie sa iti epuizezi toate economiile pentru acestea.

Iata cateva sfaturi care tin de organizare, pe zile, pentru a te bucura de Carnaval fara costuri excesive, oferite de Reuters.

Vineri, la Venetia

Rezerva in avans doua nopti de cazare la unul dintre hotelurile care, desi s-au inmultit peste noapte in Venetia, in aceasta perioada sunt pline.

Hotelul "Zen Campiello" ofera cazare intr-o cladire din secolul 16, dintr-un cartier linistit in apropierea Podului Rialto. Pretul pentru o noapte de cazare nu depaseste 210 euro.

De asemenea, ar putea fi dificil sa gasesti un restaurant cu preturi accesibile in Venetia.

"Paradiso Perduto" din cartierul Cannaregio poate fi locul perfect pentru iubitorii produselor traditionale venetiene si ai muzicii live. Chet Baker si Keith Richards au cantat in acest restaurant.

Sambata, pe canale

Cea mai simpla modalitate de a te deplasa in Venetia este cu ferryboat-urile.

Acestea se opresc in statii ca orice alt mijloc de transport. Canal Grande atrage 24 de milioane de vizitatori in fiecare an. Un bilet pentru 48 de ore costa 39 de euro. Pretul include si o calatorie dus-intors la aeroportul San Polo.

Tot in aceasta zi pot vizita piata San Marco, despre care Napoleon spunea ca este "cel mai frumos salon de pictura in aer liber din Europa", cu Basilica in stil bizantin si Turnul cu ceas.

In preajma pranzului, rezerva o masa la Anice Stellato, un restaurant din cartierul Cannaregio specializat in fructe de mare. Recomandarea Reuters: pestele spada la gratar cu cimbru sau biban in sos paprika.

Apoi, daca vrei sa inchiriezi un costum de carnaval, le gasesti la atelierul Stefani Nicolao, unul dintre cei mai respectati artizani din Venetia, sau la studiurile de teatru precum Tragicomica sau Mistero Buffo. Pretul unui costum si a mastii potrivite este intre 180 si 350 de euro.

Aceste ateliere nu se ocupa in mod special de costumatii pentru turisti, insa de aici poti inchiria costumele de epoca bine realizate, care dau farmecul carnavalului din Venetia.

Duminica, in pietele citadelei

Pentru a evita multimile de turisti, plimba-te de dimineata in pietele spatioase, "campi" sau prin "calli", strazi inguste din cartierul Dorsoduro.

Apoi incearca gustarea care se serveste in timpul festivalului, "fritole", gogosi cu stafide umplute cu crema sau zabaglione. Venetia are multe patiserii foarte bune, insa Tonolo in Dorsoduro merita o vizita.

Intra in atmosfera carnavalului si opreste-te pentru o sedinta de machiaj la unul dintre artistii de pe stazile Venetiei. Preturile variaza de la 5 la 10 euro.

Pentru un pranz usor, serveste aperitive si un pahar de vin la una din numeroasele terase din Venetia precum Bagolo in Campo San Giacomo.

Dupa-amiaza, rezerva un loc la concursul "Cel mai frumos costum" care are loc la Teatro of San Marco. Concurentii defileaza pe scena, prezentandu-si costumele, mastile, perucile sau penele.

Desigur, dintr-o calatorie in Venetia nu poate sa lipseasca o degustare de vinuri alese din regiunea Veneto in Piazzeta San Marco, cu vedere la Palatul Dogilor si laguna.

#carnavalul de la Venetia, #oferte carnavalul de la Venetia, #city break carnaval Venetia , #Timpul liber