Romania sarbatoreste Ziua Regalitatii. Vezi ce cadouri primeste Regele Mihai I

Joi, 10 Mai 2012, ora 12:46
3945 citiri
Romania sarbatoreste Ziua Regalitatii. Vezi ce cadouri primeste Regele Mihai I

Cu ocazia Zilei Regalitatii, sarbatorita in fiecare an pe data de 10 mai, Majestatea Sa, Regele Mihai I al Romaniei, a primit de la presedintele Automobile Bavaria Group, Michael Schmidt, cheile unei noi limuzine BMW Seria 7, care va fi folosita in permanenta de Majestatea Sa Regele Mihai I.

BMW 730d devine, asadar, noua limuzina care va asigura transportul Majestatii Sale Regele. Masina dispune de un motor de 3 litri, diesel, care dezvolta 245 de cai-putere.

Datele producatorului pentru acest produs indica un consumul mixt de carburant de 6,8 litri la 100 de kilometri. Emisiile de dioxid de carbon sunt de 178 de grame pe kilometru. Anterior, familia regala a folosit un BMW 760 Li.

Decizia de a schimba motorizarea prezenta pe autoturismul anterior a fost luata din dorinta Casei Regale a Romaniei de a beneficia de produse tot mai prietenoase cu mediul inconjurator.

"De mai bine de un deceniu, oferim solutii de transport atat in viata de zi cu zi, cat si la evenimentele majore din activitatea Casei Regale. Am pus la dispozitie automobile premium, demne de statutul regal, iar acest lucru s-a reflectat si prin certificatul de furnizor oficial pe care l-am obtinut in anul 2009", a declarat Michael Schmidt, presedintele Automobile Bavaria Group.

Ziua Regalitatii, sarbatorita cu fast in Romania

Ziua Regalitatii aniverseaza, printr-o serie de manifestari, ziua de 10 mai 1881, data la care Romania devenea pentru prima data regat.

Printre evenimentele organizate se numara "Maratonul Regalitatii 2012", care se bucura de prezenta principelului Radu. Atat la start cat si la finalul competitiei, sportivii sunt intampinati la Palatul Elisabeta de catre membrii familiei regale.

In jurul pranzului, Majestatea Sa, insotit de Principesa Mostenitoare si Principele Radu, vor depune un buchet de flori la statuia Regelui Carol din Piata Palatului Regal. Ziua se va incheia cu evenimentul anual "Garden Party", la care au fost invitati reprezentanti ai tuturor comunitatilor si profesiilor din Romania.

#ziua regalitatii, #BMW Regele Mihai, #ziua regalitatii Romania , #Timpul liber