Balul Operei din Viena - Cea mai asteptata zi din 2015 pentru iubitorii valsului

Joi, 12 Februarie 2015, ora 10:21
2807 citiri
Balul Operei din Viena - Cea mai asteptata zi din 2015 pentru iubitorii valsului
Foto: Compress PR

Balul Operei din Viena are loc joi, in capitala Austriei, in cea de-a 59-a editie din existenta sa. Personalitati din lumea politica, economica, culturala, dar si din showbiz participa in fiecare an la acest eveniment, ne asigura organizatorii.

Chiar daca un bilet costa 250 de euro, iar pretul pentru o loja variaza intre 9.000 si 18.500 de euro, si in acest an sunt asteptati 5.150 de invitati, iar biletele s-au epuizat cu mult timp inainte.

Incasarile pe care Opera le realizeaza de pe urma balului se ridica la 3,4 milioane de euro, iar cheltuielile la 2,3 milioane de euro.

Cum traditia este respectata indeaproape, tinuta invitatilor este obligatorie - rochie lunga de seara in cazul doamnelor si frac negru cu papion alb in cazul domnilor. Daca la alte baluri mai sunt permise mici abateri de la acest dress code, Balul Operei este extrem de strict la acest capitol.

Editia din acest an a balului este deschisa de Orchestra si Baletul Operei de Stat din Viena, precum si de sopranele Olga Bezsmertna si Aida Garifullina si de baritonul Carlos Alvarez.

Printre solistii care vor dansa in deschiderea evenimentului se numara si Mihail Sosnovschi din Republica Moldova, care a putut fi urmarit de altfel si in cadrul momentelor de balet prezentate in cadrul transmisiunii Concertului de Anul Nou de la Viena.

Dansul debutantilor

Unul dintre cele mai asteptate momente este dansul debutantilor: 144 de perechi vor deschide - conform traditiei - dansul. Ca la fiecare editie a evenimentului exista si 16 perechi de rezerva.

Impresionant nu este numai balul in sine, ci impresionante sunt si cifrele legate de acest eveniment: 120 de muzicieni, 250 de persoane care asigura paza; sunt servite 800 de sticle de vin spumant si sampanie, 900 de sticle de vin, 1.800 de perechi de carnaciori, 1.000 de petits fours si sandviciuri si 800 de supe gulas; se folosesc 40.000 de pahare si 1.000 de fete de masa; lojele sunt decorate cu 171 de aranjamente florale, iar pentru mese sunt prevazute 480 de buchete de flori.

Un subiect indelung mediatizat in legatura cu Balul Operei din Viena este si oaspetele excentricului milionar austriac Richard Lugner. La fiecare editie acesta invita una sau mai multe vedete ale showbiz-ului international. Anul acesta va fi insotit de topmodelul italian Elisabetta Canalis.

Printre oaspetii lui Richard Lugner s-au numarat de-a lungul anilor Harry Belafonte, Larry Hagman, Joan Collins, Sophia Loren, Sarah Ferguson, Jacqueline Bisset, Pamela Anderson, Paris Hilton sau Kim Kardashian.

D.R.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Balul Operei din Viena, #Bal Viena 2015, #Bal Viena , #Timpul liber