Vrei sa te apuci de pescuit? 7 pasi pe care trebuie sa-i urmezi!

Vineri, 30 Iulie 2021, ora 15:09
2448 citiri
Vrei sa te apuci de pescuit? 7 pasi pe care trebuie sa-i urmezi!
pescuit FOTO: pexels.com

Profita de vara si lasa de-o parte jocurile video si filmele. Dedica-ti timpul liber unei activitati in aer liber care te va relaxa si care te va ajuta sa-ti faci noi prieteni: pescuitul!

Daca nu ai mai fost pana acum la pescuit, nu trebuie sa-ti faci griji. Este foarte simplu sa inveti cum sa pescuiesti si nu trebuie sa ai ustensile costisitoare. Pentru inceput ai nevoie doar de accesorii pescuit ieftine, pe care le gasesti la orice pas.

Si, pentru a deprinde arta pescuitului este important sa tii cont doar de cateva lucruri simple. Cu ajutorul acestora vei reusi sa aduci prada acasa inca din prima zi.

PASUL 1: Alegerea uneltelor - pastreaza totul simplu

Pentru inceput nu au nevoie de undite de pescuit profesionale sau de lansete pescuit. Tot ce iti trebuie este un set de undite de pescuit ieftine. Pot fi doua sau trei undite, ori cate una pentru fiecare membru al familiei, daca nu mergi singur (a). Nu este cazul sa cheltui o avere pe acestea, daca nu iti doresti sa devii pescar profesionist.

PASUL 2: Alegerea accesoriilor

Pe langa undita vei avea nevoie si de accesorii de pescuit. Pentru inceput poti alege un kit accesorii pescuit care sa cuprinda tot ceea ce ai nevoie. De la pluta, la greutati de plumb, ace si alte accesorii de pescuit utile.

Pentru a nu omite nimic important, pentru inceput este ideal sa achizitionezi un set accesorii pescuit care sa cuprinda tot ceea ce ai nevoie. Le poti gasi in magazin accesorii pescuit fizice sau online. Daca alegi mediul online poti gasi accesorii de pescuit ieftine, la preturi imbatabile.

PASUL 3: Momeala

Cat despre momeala, cel mai simplu este sa incepi cu rame si viermisori rosii si albi. Cu ajutorul acestora poti prinde carasi, bibani, rosioare si crapi.

In schimb, daca pescuiesti la mare, pe dig, pestii prefera crustacee (vii sau nu), scoici sau bucati de peste crud.

PASUL 4: Ataseaza guta

Acum ca ai toate accesorii pentru pescuit de care ai nevoie este timpul sa-ti pregatesti unditele. Leaga un capat al gutei foarte bine de capatul unditei. Intinde undita la lungimea maxima si taie guta cu cinci centimetri mai lunga decat lungimea unditei.

Adauga apoi pluta pe fir si la final leaga acul de pescuit. Acesta trebuie sa fie la acelasi nivel cu capatul unditei. Prin urmare, pentru legarea acului trebuie sa foloesti cei cinci centimetri de guta in plus si sa tai apoi surplusul.

La final adauga greutatea pe fir, la aproximativ 10-15 cm de ac. Pluta trebuie sa fie mobila si sa se regleze in funtie de adancimea apei.

PASUL 5: Gaseste un loc bun pentru pescuit

Acum ca esti pregati nu ramane decat sa mergi pe balta si sa gasesti un loc bun pentru pescuit. Acesta trebuie sa fie lipsit de bradis pentru ca acul sa nu se prinda in acesta si sa se rupa.

PASUL 6: Ai rabdare

Pescuitul implica multa rabdare. Uneori pestii vin dupa minute in sir de asteptare sau chiar dupa cateva ore. Trebuie sa fii in permanenta atent la pluta. Cand aceasta este ridicata la suprafata sau bagata inauntru este moemntul sa scoti undita din apa. Cu siguranta ai prins o captura.

Totodata, trebuie sa tii cont ca exista si pesti mici, care rontaie momeala, parand ca se joaca cu pluta. Acestia sunt prea mici pentru a se prinde, insa te vor lasa rapid fara momeala in ac.

PASUL 7: Fa o fotografie

Acum ca ai invatat cum sa pescuiesti si ai prins deja primul peste este momentul sa-i faci o fotografie pe care sa o pastrezi ca amintire.

#pescuit, #sfaturi pescuit, #unelte pescuit, #accesorii pescuit , #Stiri Lifestyle