Vrei sa investesti in frumos? Diferenta dintre antichitate, vintage si retro

Sambata, 11 Iunie 2016, ora 00:00
2446 citiri
Vrei sa investesti in frumos? Diferenta dintre antichitate, vintage si retro
Foto: Arhiva personala/Miruna Pavoni

De curand am citit "Sticletele", un bildungsroman captivant, premiat cu Pulitzer si intens disputat in randul criticilor. De-a lungul firului sau epic sunt atinse multe teme de actualitate, cartea exceland in descrieri si acuratetea redarii atmosferei, prezentand astfel, printre altele, universul unui atelier de restaurari si un magazin de antichitati.

Am ajuns astfel sa ma intreb: Stim cu adevarat care este diferenta intre "antichitati" si "obiecte vintage"? Ce semnificatie are "retro"? Exista o delimitare si definire exacta a acestor termeni?

Multa lume devine confuza cand vine vorba de termenii "antichitati", "obiecte vintage" sau "retro" si mai ales atunci cand se vorbeste despre spatii interioare in care acestea se regasesc.

Daca vi s-a intamplat sa intalniti "o lampa vintage", de exemplu, sau una categorisita drept "antichitate", atunci trebuie sa stiti ca diferenta intre ele ar trebui sa fie majora. Este drept, ambele implica vechime, dar cat de veche este fiecare?

Citeste mai departe despre "Vrei sa investesti in frumos? Diferenta dintre antichitate, vintage si retro" pe Ziare.com.

#Antichitate vintage si retro, #mobila vintage, #interior retro, #antichitati design interior, #Miruna Pavoni arhitect design , #Stiri Lifestyle