Vinurile de Franta in pericol? Productia, la minimul ultimilor 40 de ani

Sambata, 10 Noiembrie 2012, ora 13:35
2076 citiri
Vinurile de Franta in pericol? Productia, la minimul ultimilor 40 de ani

Productia de vin a Frantei a scazut in acest an cu 20%, la 40,7 milioane hectolitri, cel mai redus nivel din ultimii 40 de ani, dupa ce recoltele de vita-de-vie din regiunile Champagne si Beaujolais au fost afectate puternic de conditiile meteo si de boli.

Franta a produs anul trecut 50,9 milioane hectolitri de vin si ar putea pierde in acest an prima pozitie la nivel mondial in favoarea Italiei, transmite Bloomberg.

Ministerul francez al Agriculturii noteaza intr-un raport publicat vineri ca recolta din 2012 este cea mai redusa din ultimi 40 de ani, din cauza inghetului, secetei, umiditatii excesive din perioada de inflorire si daunatorilor care au afectat plantatiile in unele regiuni.

Exporturile de vin si sampanie ale Frantei au totalizat anul trecut 7,17 miliarde euro, reprezentand 13% din exporturile agroalimentare ale tarii. In prima jumatate a acestui an, exporturile de vin au urcat cu 14%, la 3,57 miliarde euro.

Cei mai mari patru producatori de sampanie din lume sunt companii franceze, respectiv Louis Vuitton Moet Hennessy (LVMH), Vranken-Pommery Monopole, Pernod-Ricard si Laurent-Perrier.

Organizatia Internationala a Vinului estimeaza ca productia Italiei a scazut in acest an cu 3,4%, la 40,8 milioane hectolitri, peninsula mediteraneana preluand astfel pozitia de lider mondial.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#productie vinuri Franta, #scadere productie vinuri Franta, #vinuri franta , #Stiri Lifestyle