VIDEO Piste suspendate pentru bicicIete, proiect care va revolutiona transportul pe doua roti

Luni, 30 Decembrie 2013, ora 13:04
1780 citiri
VIDEO Piste suspendate pentru bicicIete, proiect care va revolutiona transportul pe doua roti

Unul dintre cei mai cunoscuti arhitecti din lume a anuntat planurile pentru o retea impresionanta de piste pentru biciclisti ce vor fi suspendate deasupra strazilor uneia dintre marile capitale ale lumii.

Skycycle este o retea de aproximativ 217 kilometri (135 mile) de drumuri ce vor fi construite deasupra unor cai ferate deja existente in Londra, potrivit dailymail.co.uk. Proiectul a fost dezvoltat de arhitectul Sir Norman Foster, de asemenea un entuziast al ciclismului, care se afla si in spatele designului noului stadion Wembley.

Pistele, care se vor ridica pe trei niveluri, vor fi accesate prin intermediul unor rampe. Prima faza a constructiei consta intr-o portiune de aproximativ 6,5 kilometri intre estul Londrei si Liverpool, care va costa aproximativ 220 de mjilioane de lie sterline (aproape 264 de milioane de euro).

Fiecare dintre cele 10 piste care sunt avute in vedere pot fi circulate de 12.000 de biciclisti pe ora si vor creste calitatea calatoriei, scazand pana la 29 de minute din durata normala. Proiectul, care are ca termen estimativ de finalizare o perioada de 20 de ani, presupune un cost mai mic decat constructia de drumuri sau tunele noi, au explicat dezvoltatorii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#proiect londra, #piste biciclete Londra , #Stiri Lifestyle