Vaticanul sustine ca Halloween-ul este o sarbatoare diabolica si vrea s-o inlocuiasca

Joi, 30 Octombrie 2014, ora 08:55
1624 citiri
Vaticanul sustine ca Halloween-ul este o sarbatoare diabolica si vrea s-o inlocuiasca
hometown-pasadena.com

Prima conferinta de la Vatican a exorcistilor a atras atentia asupra pericolelor la care sunt supusi copiii care sarbatoresc Halloween-ul. Reprezentantii Bisericii Catolice sustin ca numarul posesiunilor demonice creste in luna octombrie din pricina Halloween-ului si ca parintii sunt foarte ingrijorati ca cei mici ar putea fi initiati in activitatea oculta.

Vaticanul doreste ca Halloween-ul sa nu mai fie sarbatorit si cere inlocuirea acestuia cu un "Holyween", o noapte in care copiii sa spuna rugaciuni si sa se imbrace precum sfintii, relateaza dailymail.co.uk, citat de Mediafax.

Asociatia Internationala a Exorcistilor primeste sute de telefoane in aceasta perioada, chiar si cate patruzeci pe zi, de la parinti ingrijorati.

"Multi spun ca Halloween este numai un carnaval, dar, de fapt, nu e nimic inocent sau distractiv in aceasta sarbatoare. Ea este anticamera a ceva mult mai periculos", a declarat Parintele Aldo Buonaluto de la Asociatia Internationala a Exorcistilor. "Sunt intotdeauna mai multe ritualuri satanice, sacrificii ale animalelor, profanari ale cimitirelor si furturi de oase sfinte pe 31 octombrie. Participarea la Halloween este ca o initiere in activitatile oculte", a mai adaugat acesta.

Holyween a la Vatican

Biserica Catolica a lansat deja initiativa "Holyween"-ului in Italia, pentru a contracara sarbatoarea "periculoasa" a Halloween-ului.

"In timp ce numeroase persoane se deghizeaza in zombie si alte personaje monstruoase, noi punem la usa sau la ferestre o lumanare sau o imagine care ii evoca pe sfinti. Vor fi celebrati sfintii si victoria Binelui asupra Raului", a mai afirmat Parintele Aldo Buonaluto.

Conferinta celor 300 de exorcisti din toata lumea a avut loc in weekend, dupa ce a fost recunoscuta oficial de Vatican in luna iunie a acestui an.

La conferinta, Papa Francisc le-a transmis participantilor ca trebuie sa ii trateze pe cei posedati cu "blandete".

In mesajul sau catre cei prezenti la conferinta, Papa Francisc a sustinut ca cei care practica exorcizarea trebuie sa lucreze "cu dragoste si bunatate din partea bisericii fata de cei care sufera din cauza celui rau".

Papa Francisc a atras atentia mai des decat predecesorii sai ca Diavolul exista si a vorbit de mai multe ori despre "lucrarile" acestuia.

#Halloween sarbatoare diabolica, #Vatican inlocuire Halloween , #Stiri Lifestyle