Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Unde se afla cel mai periculos oras de pe planeta

Unde se afla cel mai periculos oras de pe planeta


San Pedro Sula din Honduras este considerat cel mai periculos oras de pe planeta, cu un numar de 169 de crime la 100.000 de locuitori, potrivit unui raport dat publicitatii joi de organizatia neguvernamentala "Consiliul cetatenilor in numele sigurantei publice si justitiei" din Mexic, transmite ABC News.

Locul secund pe lista cu orase periculoase se situeaza statiunea mexicana Acapulco, nod de tranzit al drogurilor din America Centrala in SUA, ceea ce marcheaza intr-un fel indicele de 128 de crime la 100.000 de locuitori pe an.

In schimb, pozitia a treia este impartita intre capitala venezueleana Caracas, zona centrala metropolitana a Hondurasului si orasul Torreon din Mexic.

Autorii raportului mentioneaza ca situatia din fiecare oras concret depinde de eforturile depuse de autoritatile centrale si locale pentru eradicarea criminalitatii si pentru imbunatatirea imaginii comunitatilor lor.

Astfel, orasul mexican Ciudad Juarez de la granita cu SUA, care in 2011 se situa pe pozitia a doua printre orasele cele mai periculoase din lume, si-a imbunatatit intre timp situatia, plasandu-se in actualul top pe locul 17, cu 56 de crime la 100.000 de locuitori.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Agerpres
Articol citit de 1224 ori