Un zgarie-nori din Shanghai devine cel de-al doilea cel mai inalt turn din lume

Sambata, 03 August 2013, ora 15:20
3259 citiri
Un zgarie-nori din Shanghai devine cel de-al doilea cel mai inalt turn din lume

Constructorii noului zgarie-nori din Shanghai au fixat sambata ultima grinda in structura principala a turnului care va masura 630 metri inaltime, devenind astfel al doilea cel mai inalt turn din lume.

Shanghai Tower va depasi in inaltime turnul taiwanez, Taipei 101 (509 metri), pana in prezent cel mai inalt zgarie-nori din Asia si al doilea din lume, transmite AFP.

Odata terminat Shanghai Tower, a carei constructie este estimata la 14,8 miliarde de yuani (circa 1,8 miliarde de euro), va atinge 630 metri, cu mult sub recordul mondial de 830 metri detinut de Burj Khalifa din Dubai.

Lucrarile de constructie la Shanghai Tower au inceput in 2008, iar in urma cu un an fisuri lungi au inceput sa apara la nivelul solului in jurul cladirii, crescand temerile privind o surpare a terenului. Unul dintre arhitectii proiectului, Ding Jiemin, a dat asigurari, insa, sambata, ca aceste probleme s-au datorat constructiei in sine, iar ele vor disparea odata cu finalizarea turnului.

China detine in prezent, impreuna cu Shanghai Tower, patru dintre cele mai inalte cladiri din lume, iar un grup chinez a anuntat recent ca a inceput constructia, in orasul Changsha (centru), la un alt turn care va masura 838 de metri si care ar urma sa detroneze celebrul turn din Dubai.

Cu toate acestea, noteaza AFP, dupa primul anunt al grupului, presa de stat a transmis ca respectiva constructie a fost oprita pentru ca turnul nu avea toate autorizatiile necesare, lucru negat de constructori in cursul saptamanii.AGERPRES (AS - autor: Argentina Traicu, editor: Gabriela Ionescu)

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#ceke mai inalte turnuri din lume, #turn Shanghai, #inaltime turn Shanghai , #Stiri Lifestyle