Un tandem de sateliti germani cartografiaza Terra in format 3D

Marti, 27 Mai 2014, ora 12:06
2007 citiri
Un tandem de sateliti germani cartografiaza Terra in format 3D

Centrul German Aerospatial (DLR) a facut publice doua modele de elevatie din cadrul unei noi harti tridimensionale, extrem de precise, a Terrei, informeaza DPA.

Realizate de o pereche de sateliti meteorologici germani, aflati pe orbita Pamantului la o altitudine de 514 de kilometri, modelele prezinta Parcul National Flinders Ranges din Australia si Parcul National Badlands din SUA.

Inca de la inceputul proiectului, in iunie 2010, satelitii gemeni Tandem-X si TerraSAR-X, care se orbiteaza unul pe celalalt dupa o traiectorie elicoidala, au calatorit 800 de milioane de kilometri si au scanat intreaga suprafata a Terrei de mai mult de doua ori, potrivit DLR.

Noua harta topografica 3D pentru scopuri stiintifice urmeaza sa fie definitivata pana la sfarsitul anului 2015.

Purtatorul de cuvant al DLR, Manuela Braun, a mentionat ca printre aplicatiile practice pentru aceste imagini obtinute din satelit se numara identificarea zonelor potentiale de inundatii si strategii pentru evacuarea apelor. Imaginile au surprins chiar si diferentele minime de nivel de pe strazi si de pe terenuri agricole, a precizat sursa.

Modelele pentru Parcul National Flinders Ranges din Australia si Parcul National Badlands din SUA sunt disponibile pe serverul TanDEM-X al DLR, mai informeaza DPA.

#tandem sateliti germani, #Terra format 3D, #sateliti meteorologici , #Stiri Lifestyle