Un secret al incasilor descoperit in orasul pierdut de la Macchu Picchu

Marti, 15 Iulie 2014, ora 08:33
1014 citiri
Un secret al incasilor descoperit in orasul pierdut de la Macchu Picchu
Foto: seecolombia

"Orasul pierdut al incasilor", Macchu Picchu, este cel mai important simbol al civilizatiei pre-columbiene din America de Sud. Acum, o echipa de arheologi polonezi si peruani au descoperit ca Macchu Picchu era folosit si ca un observator astronomic de catre incasi.

Desi au fost unele inregistrari ale observatiilor astronomice de la Macchu Picchu in cronicile lui Sarmiento de Gamboa, acum cercetatorii au confirmat pentru prima data, prin folosirea tehnologiei high-end, existenta unor aliniamente astronomice, potrivit Ancient Origins.

Ruinele de la Macchu Picchu se gasesc la o altitudine de 2.400 de metri in regiunea Cusco din Peru, ele fiind redescoperite de catre exploratorul american Hiram Bingham in anul 1911.

Vechiul oras cuprinde mai mult de 200 de cladiri, temple, case, alei, fantani si altare, toate construite din granit pe varful muntelui.

S-a cunoscut faptul ca astronomia a jucat un rol central in cultura, religia si viata de zi cu zi a incasilor, care s-au folosit ...citeste mai departe despre "Un secret al incasilor descoperit in orasul pierdut de la Macchu Picchu" pe Ziare.com

#secret incasilor Macchu Picchu, #orasul pierdut Macchu Picchu, #observator astronomic Macchu Picchu , #Stiri Lifestyle