Un roman traverseaza Africa pe bicicleta: Cei din triburi sunt fericiti sa aiba grija de animalele lor si nu au nevoie de altceva

Duminica, 23 Aprilie 2017, ora 07:30
2808 citiri
Un roman traverseaza Africa pe bicicleta: Cei din triburi sunt fericiti sa aiba grija de animalele lor si nu au nevoie de altceva
Foto: Bike in Africa

Timp de 10 ani, Bogdan Marcu a strabatut Europa si Africa cu motocicleta. In 2013, a suferit un accident care l-a tintuit la pat jumatate de an. S-a recuperat cu ajutorul bicicletei si s-a imprietenit atat de bine cu ea, incat a plecat intr-un tur al Africii, din Cairo pana in Cape Town, in urma cu circa sase luni.

Sec, asa s-ar putea rezuma aventura in care a pornit tanarul de 34 de ani in octombrie 2016. In realitate, insa, inseamna mult mai mult. Inseamna provocari de tot felul, de la lipsa apei in plin pustiu pana la explozii de cauciuc in Tanzania, probleme cu janta la iesirea din Malawi, locuri unde cu greu poti gasi piese de schimb sau un atelier in care bicicleta sa fie reparata, dar si "oameni mai ospitalieri si prietenosi decat ne imaginam acasa".

"Am intalnit multi oameni saraci material in calatoria mea. Si in Europa sunt destui. Dar foarte multi sunt bogati sufleteste si isi impart ce au cu calatorul.

In Sudan, oamenii si-ar da si camasa de pe ei daca le-ai cere asta, iar in Uganda, oamenii sunt veseli si canta pe strada. Cei din triburi sunt fericiti sa aiba grija de animalele lor si nu au nevoie de altceva. Ei pretuiesc intr-adevar ceea ce au", explica pentru Ziare.com calatorul Bogdan Marcu.

Dar sa o luam cu inceputul. Calatoria sa insumeaza 11.000 de kilometri. Ar fi trebuit sa fie 14.000 de kilometri, dar nu i s-a acordat viza de intrare in Etiopia, asa ca a zburat peste aceasta tara si a inlocuit-o cu Uganda. In total, calatoria sa presupune trecerea prin 10 tari: Egipt, Sudan, Uganda, Kenya, Tanzania, Malawi, Zambia, Botswana, Namibia si Africa de Sud.

"Pana acum am pedalat 10.000 km, iar in momentul de fata ma aflu in Namibia, pe drumul din capitala Windhoek catre granita cu Africa de Sud", ne-a spus Bogdan Marcu.

Ce te poate impinge intr-o astfel de calatorie facuta doar din fondurile proprii, in care planurile de acasa nu se potrivesc niciodata cu realitatea de la fata locului?

"Intotdeauna am fost pasionat de mersul pe doua roti, cu sau fara motor. Prima mea aventura a fost cu motocicleta in Tunisia, in 2007. De atunci am mai fost de inca trei ori motorizat pe acest continent, iar acum am plecat fara motor in cea mai importanta calatorie a mea", raspunde Bogdan Marcu, care lucreaza in domeniul telecomunicatiilor.

"Daca ai pasit vreodata pe acest continent, esti condamnat sa te reintorci aici", spune el.

Am vrut sa stim de cati bani e nevoie pentru a porni intr-o astfel de aventura. "Este greu de planific ...citeste mai departe despre "Un roman traverseaza Africa pe bicicleta: Cei din triburi sunt fericiti sa aiba grija de animalele lor si nu au nevoie de altceva" pe Ziare.com

#Bogdan Marcu bicicleta Africa, #roman bicicleta Africa, #Bogdan Marcu Africa poze , #Stiri Lifestyle