Un diamant albastru special va fi scos la licitatie la Geneva

Vineri, 25 Aprilie 2014, ora 15:34
2236 citiri
Un diamant albastru special va fi scos la licitatie la Geneva

Un spectaculos diamant albastru, considerat cel mai mare din lume la categoria sa, va fi scos la licitatie pe 14 mai, la Geneva, a anuntat vineri casa Christie's, preluata de AFP.

Diamantul, prelucrat in forma de para si numit 'The Blue', are 13,22 carate, fiind clasat in categoria 'albastru intens fara defecte'. Casa Christie's l-a estimat intre 21 si 25 milioane de dolari, iar vanzatorul doreste sa ramana anonim.

Aceeasi casa de licitatii a vandut acum sase luni, tot la Geneva, un diamant portocaliu 'intens', considerat cel mai mare din categoria sa si avand 14,82 carate, cu pretul record de 35 milioane de dolari.

Diamantul albastru scos la vanzare la Geneva va fi cea mai importanta piesa de la licitatia de bijuterii de lux organizata de casa Christie's in luna mai la Geneva. Vor fi prezentate 250 de piese, iar casa de licitatii spera sa se obtina circa 80 milioane de dolari.

Printre celelalte pietre pretioase propuse spre vanzare se numara un diamant albastru-verzui 'intens', cel mai important din categoria lui, de 5,5 carate, estimat intre 7,5 si 8,5 milioane de dolari, precum si un diamant roz de 76,51 carate, montat intr-un pandantiv, suma estimata fiind intre 7 si 10 milioane de dolari. Un diamant alb, prelucrat in forma de para si avand 75,97 carate, este evaluat intre 13,5 si 15,5 milioane de dolari.

Concurenta acerba pentru pietre pretioase intre casele de licitatie

Si casa concurenta Sotheby's organizeaza o licitatie de pietre pretioase in cursul aceleiasi saptamani, la Geneva, la care propune trei diamante prezentate ca exceptionale. Pe 13 mai va fi scos la vanzare 'Diamantul Victoriei', care a primit acest nume in cinstea victoriei aliatilor din 1945. Diamantul dreptunghiular de 31,34 carate a fost gasit intr-o mina din Africa de Sud in 1945. Piatra initiala avea 770 carate si din ea s-au prelucrat 30 de diamante, cel mai mare fiind 'Diamantul Victoriei', care i-a apartinut miliardarei americane Florence Gould (1895 - 1983), una din cele mai importante colectionare de pietre pretioase din secolul trecut. Diamantul, montat intr-un inel, este estimat intre 5 si 8 milioane de dolari.

Tot Sotheby's mai propune spre vanzare un diamant galben de 100,09 carate, estimat intre 15 si 25 milioane de dolari. Amatorii de pietre pretioase vor putea licita si pentru un diamant rotund de 103,46 carate, montat intr-un inel, estimat intre 3,5 si 5 milioane de dolari.

#diamant albastru, #licitatie diamant, #licitatie Geneva, #licitatie pietre pretioase , #Stiri Lifestyle