Un diamant albastru foarte rar, estimat la 10 milioane de dolari, descoperit in Africa de Sud

Sambata, 20 Aprilie 2013, ora 16:13
3461 citiri
Un diamant albastru foarte rar, estimat la 10 milioane de dolari, descoperit in Africa de Sud

Un diamant albastru foarte rar, estimat la 10 milioane de dolari, a fost descoperit intr-o mina din Africa de Sud. Diamantul de 25,5 carate a fost descoperit de angajatii companiei Petra Diamonds in celebra mina Cullinan din Africa de Sud.

Potrivit expertilor in domeniu, aceasta nestemata valoreaza cel putin 10 milioane de dolari si ar putea aduce companiei Petra Diamonds profituri insemnate, informeaza bbc.co.uk.

Diamante asemanatoare, descoperite recent in mina Cullinan, au fost vandute cu preturi foarte mari, iar compania Petra Diamonds, care opereaza si in Botswana si in Tanzania, se asteapta ca acest diamant albastru sa starneasca interesul colectionarilor.

Mina Cullinan, aflata la nord-est de Pretoria, a produs sute de diamante mari si este celebra pentru productia de diamante albastre.

Un diamant albastru asemanator, de 26,6 carate, a fost descoperit in aceeasi mina in mai 2009. Dupa ce a fost slefuit, diamantul a fost vandut cu aproape 10 milioane de dolari la o licitatie organizata de casa Sotheby's. Diamantul a fost denumit de noul sau proprietar "Star of Josephine".

Un alt diamant albastru provenind din mina Cullinan a fost achizitionat cu 10,8 milioane de dolari anul trecut si a stabilit un nou record mondial de pret pe un carat.

In 1905, renumitul diamant albastru Star of Africa - al doilea diamant ca marime din lume - a fost descoperit tot in mina Cullinan.

Acea nestemata in forma de para, avand 530 de carate, a fost oferita regelui Edward al VII-lea si a intrat in proprietatea coroanei britanice.

#diamant albastru, #Africa de Sud diamant albastru, #cel mai mare diamant albastru , #Stiri Lifestyle