Un detinut roman, premiat la Geneva: Inventia sa combate fapta pentru care a fost inchis

Luni, 17 Februarie 2014, ora 12:55
1181 citiri
Un detinut roman, premiat la Geneva: Inventia sa combate fapta pentru care a fost inchis
Foto: Vremea Noua

Valentin Boanca, un detinut care ispaseste o pedeapsa de cinci ani la Penitenciarul Vaslui, a castigat, anul trecut, Premiul International al Presei la Salonul de Inventii si Produse Noi de la Geneva.

Barbatul a fost inchis pentru ca fabrica niste dispozitive folosite la furtul datelor de pe cardurile bancare, iar la Salonul de la Geneva a fost premiat pentru o inventie care impiedica aceasta infractiune, scrie Vremea Noua.

Dispozitivul creat de Boanca este considerat unul dintre cele mai sigure din lume si a fost inventat in timpul detentiei. Aparatul se monteaza in ATM-uri si protejeaza datele de pe carduri de cei care vor sa le sustraga. Ideea sa a prins viata cu ajutorul unei firme romanesti, si anume MB Telecom.

Barbatul, in varsta de 33 de ani, este din Onesti si a absolvit Liceul de Arte Plastice "Nicolae Tonitza" din Capitala, fiind apoi student al Academiei de Arte Plastice, sectia Design Industrial.

Un detinut din Vaslui a inventat un dispozitiv anti-frauda la ...citeste mai departe despre "Un detinut roman, premiat la Geneva: Inventia sa combate fapta pentru care a fost inchis" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#detinut premiu Salon Geneva, #detinut inventie Geneva, #detinut inventie carduri Geneva, #detinut premiat inventie Geneva , #Stiri Lifestyle