Un arheolog amator a descoperit, la Tarcau, 10 monede romane de argint

Luni, 21 Octombrie 2013, ora 13:03
2201 citiri

Un cautator de vestigii istorice a descoperit, in comuna Tarcau, 10 dinari imperiali romani din argint, insa exista indicii ca in locul respectiv ar fi mult mai multe monede de acest fel.

Profesorul Gheorghe Dumitroaia, directorul Complexului Muzeal Judetean Neamt, a declarat, pentru Agerpres, ca o echipa de specialisti va merge in zona pentru a deschide un sit arheologic si pentru a extinde cercetarile.

"Aceste monede au fost aduse de catre cineva care le-a gasit ca urmare a unei detectii cu aparatul. Avem 10 monede, dinari imperiali romani, pe care inca nu i-am cercetat, nu sunt identificate, dar primele indicii spun ca sunt din serii cunoscute, ale imparatilor romani", a declarat, pentru Agerpres, Gheorghe Dumitroaia, directorul Complexului Muzeal Judetean Neamt.

Potrivit sursei citate, zona in care au fost gasite monedele nu este cunoscuta ca facand parte dintr-o asezare romana, insa faptul ca au fost descoperite aceste piese reprezinta un indiciu ca in locul respectiv ar putea fi gasite si alte vestigii, cu o vechime de aproximativ 2.000 de ani.

#monede romane Romania, #descoperiri detector metale, #arheologie Romania, #dinari romani Tarcau , #Stiri Lifestyle