Un american a gasit o inregistrare inedita a unui interviu cu Martin Luther King

Miercuri, 22 August 2012, ora 13:40
893 citiri
Un american a gasit o inregistrare inedita a unui interviu cu Martin Luther King

Un american a anuntat, marti, ca a gasit o inregistrare audio continand un interviu cu Martin Luther King Jr., care nu a fost niciodata publicata.

Stephon Tull afirma ca a gasit inregistrarea intr-o cutie prafuita aflata in mansarda casei tatalui sau, care l-a intervievat pe Martin Luther King in anul 1960, pentru a scrie o carte despre rasism, pe care insa nu a mai elaborat-o, relateaza Associated Press.

Luther King vorbeste in acest interviu despre importanta miscarii pentru apararea drepturilor civile, modul in care el defineste non-violenta si cum o calatorie in Africa i-a imbogatit experienta. Colectionarul newyorkez Keya Morgan a autentificat inregistrarea si va pune la punct vanzarea ei in cursul acestei luni.

Exista multe inregistrari cu Luther King, dar un istoric precizeaza ca aceasta este neobisnuita, intrucat sunt putine marturii audio in care el vorbeste despre activitatile sale din Africa, continent pe care l-a vizitat cu o luna inainte de interviu.

"Am avut ocazia sa vorbesc cu cei mai multi dintre liderii importanti ai noilor state independente din Africa, dar si cu lideri ai tarilor care se indreapta catre obtinerea independentei si cred ca toti sunt de parere ca in Statele Unite trebuie sa rezolve problema injustitiei rasiale, daca dorim sa ne mentinem leadership-ul in lume", povesteste el despre calatoria pe continentul african.

"Cand vorbeste despre Africa, rezulta clar ca el vede miscarea sa pentru drepturile civile ca fiind una globala care va inspira si alte organizatii, alte natiuni, alte grupuri din intreaga lume", comenteaza Raymond Winbush, director al Institutului pentru Cercetari Urbane la Universitatea Morgan State din Maryland.

"Sunt convins ca atunci cand cartile de istorie vor fi scrise in urmatorii ani, istoricii vor trebuie sa vorbeasca despre aceasta miscare ca fiind una dintre cele mai mari epopei ale mostenirii noastre", afirma in interviu Luther King, facand referire la impactul miscarii sale pentru apararea drepturilor civile.

#inregistrare audio Martin Luther King, #Martin Luther King inregistare, #Martin Luther King inregistare audio vizita , #Stiri Lifestyle