Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Eurovision 2014: Inscrierile incep de la jumatatea lunii

Eurovision 2014: Inscrierile incep de la jumatatea lunii


Romania participa la Eurovision 2014, urmand ca inscrierile pentru selectia nationala a concursului sa aiba loc incepand cu 15 ianuarie, anunta Televiziunea Publica.

"TVR confirma participarea tarii noastre la Concursul Cantecului European - Eurovision si in 2014, considerand ca Romania si romanii merita eforturile financiare necesare pentru a participa la acest eveniment important. Decizia participarii la Eurovision a fost comunicata EBU, organizatorul concursului".

Potrivit TVR, intre 15 ianuarie si 14 februarie vor avea loc inscrierile pentru selectia nationala Eurovision 2014. Cei care doresc sa se inscrie trebuie sa depuna sau sa trimita piesele si documentele prevazute de Regulament la TVR sau prin e-mail pe adresa eurovision@tvr.ro. Pe 19 si 20 februarie va avea loc preselectia, in care un juriu de specialitate va audia piesele inscrise in concurs.

Pe 20 februarie vor fi anuntate cele maximum 12 melodii finaliste, iar pe 1 martie selectia nationala, in urma careia va fi aleasa melodia castigatoare in cadrul unul spectacol televizat, cu public.

Televiziunea Publica arata ca cei care doresc sa participe la selectie pot trimite pe adresa TVR - Calea Dorobantilor, nr. 191, sector 1, Bucuresti sau pot depune la Registratura TVR un plic inchis cu urmatoarele documente: un CD, continand varianta finala a piesei si o versiune negativ in format WAV. Plicul trebuie sa contina urmatoarele informatii legate de piesa: titlul, numele compozitorului, a autorului versurilor, a interpretilor si al producatorului (publisher-ului), daca exista. In acest an, inscrierile se pot face si prin e-mail la adresa eurovision@tvr.ro, doritorii trimitand piesa in format MP3, cu aceleasi detalii despre melodie. In aceasta situatie, vor fi considerati inscrisi cei care au primit confirmarea de la adresa de e-mail eurovision@tvr.ro. In ambele cazuri, piesele vor fi insotite de documentele anexe Regulamentului oficial, descarcabile de pe site-ul eurovision.tvr.ro, semnate de toti cei implicati in realizarea si interpretarea melodiilor, precum si dovada achitarii taxei de inscriere (copie OP).

Melodia inscrisa nu trebuie sa fi fost lansata comercial si/sau interpretata public (integral sau partial) inainte de 1 septembrie 2013. Depunerea pieselor la Registratura TVR (intrarea din strada Emil Pangrati) se poate face in intervalul orar 8,00-20,00, iar expedierea prin posta trebuie realizata pana la data de 14 februarie (data postei).

Piesele inscrise in concurs nu trebuie sa depaseasca trei minute, iar varsta minima a interpretilor trebuie sa fie de 16 ani impliniti la data finalei internationale, conform Regulamentului EBU. Informatii suplimentare pot fi gasite pe eurovision.tvr.ro, sectiunea Regulament, incepand cu 12 ianuarie.

Concursul cantecului european se va desfasura, in 2014, la Copenhaga, Danemarca, pe 6, 8 si 10 mai. Pe 20 ianuarie va avea loc tragerea la sorti a tarilor participante pentru intrarea intr-una dintre cele doua semifinale ale concursului.

Cele mai bune performante ale Romaniei la acest concurs au fost: de doua ori locul al treilea prin Luminita Anghel & Sistem la Kiev in 2005 si Paula Seling si Ovi la Oslo in 2010 si o data locul al patrulea prin Mihai Traistariu la Atena in 2006. Melodia romaneasca cu cel mai mare punctaj obtinut in finala Eurovision (172 de puncte) este "Tornero", compusa de Eduard Circota si interpretata de Mihai Traistariu.

Anul trecut, reprezentantul Romaniei la Eurovision, Cezar Ouatu, s-a clasat pe locul al 13-lea, cu melodia "It's My Life".

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Agerpres
Articol citit de 1464 ori