Trupa Coldplay a pierdut 5,5 milioane de lire sterline pentru ca a vrut sa-si multumeasca fanii

Duminica, 15 Decembrie 2013, ora 10:03
1607 citiri
Trupa Coldplay a pierdut 5,5 milioane de lire sterline pentru ca a vrut sa-si multumeasca fanii

Trupa britanica Coldplay a pierdut in jur de 5,5 milioane de lire sterline (5,94 de milioane de euro) din profitul turneului pe care l-a sustinut recent, pentru ca a vrut sa-si multumeasca fanii si sa le ofere spectacole de calitate.

Membrii formatiei au castigat mai bine de 35 de milioane de lire sterline in turneul lor "'Mylo Xyloto", dar "cadourile" pentru fani, cazarea, alimentele si bautura au dus la diminuarea profitului, informeaza contactmusic.com.

Decizia trupei de a le oferi fanilor bratari care isi schimba culoarea in acelasi timp cu muzica i-a costat 4,22 de milioane de lire sterline, iar alte 1,1 milioane de lire sterline au fost cheltuite pentru ca scena sa arate bine, potrivit ziarului Daily Mirror.

De asemenea, acestia au cheltuit in jur de 1 milion de lire sterline pe "mese si hoteluri" si 100.000 de lire pe catering.

"Poate ca au fost costuri ridicate, dar alte trupe ar trebui sa analizeze aceste cheltuieli si sa ia aminte", a spus o sursa.

"Cu acest turneu, Coldplay a vrut sa puna fanii pe primul loc si sa le ofere ceva in schimb", a completat aceasta.

Astfel, in spectacole s-au folosit efecte pirotehnice, lumini si chiar acele bratari high-tech pe care le-au avut fanii.

Desi i-a costat mai mult, trupa a spus ca se justifica suma, intrucat ei incearca sa le ofere fanilor cele mai bune show-uri.

"Daca fanii platesc 50 de lire pentru un bilet au dreptul la un spectacol bun. Nu mai este suficient sa urci pe scena si sa arati dragut", a spus o sursa.

Trupa Coldplay, care ii are in componenta pe Guy Berryman, Jonny Buckland, Will Champion si Chris Martin, a vandut mai mult de 50 de milioane de discuri in toata lumea si a castigat numeroase trofee, inclusiv sapte premii Grammy si sapte Brit Awards.

#Coldplay castiguri, #Coldplay fani, #Coldplay bani , #Stiri Lifestyle