Trucuri eficiente impotriva frigului: Cum sa iti pastrezi caldura corpului in sezonul rece

Sambata, 30 Noiembrie 2013, ora 11:00
1508 citiri
Trucuri eficiente impotriva frigului: Cum sa iti pastrezi caldura corpului in sezonul rece

O serie de trucuri recomandate de expertii in sanatate se pot dovedi extrem de utile pentru a combate frigul pe timp de iarna si pentru a pastra caldura corporala.

Pastrati temperatura constanta in casa

Medicii recomanda pastrarea unei temperaturi constante in interior, iar nu supraincalzirea camerelor pe timp de iarna, pentru evitarea sindromului lui Raynaud, ce determina contractarea brusca a vaselor de sange si racirea acuta a membrelor, cand se face trecerea brusca de la frig la cald, informeaza dailymail.co.uk.

Beti ceai si cafea fara cofeina

Pe timp de iarna se recomanda bauturile decofeinizate, deoarece cofeina determina pierderea caldurii corporale. Alternativa este sa se consume bauturi fara cofeina, cum ar fi ceaiurile din plante si ceaiul de ghimbir, care are proprietati naturale de incalzire, recomanda nutritionistii.

Nu tineti mainile in buzunare

Pe timp de iarna, oamenii au tendinta de a merge cu mainile in buzunare si cu corpul aplecat in fata. Cu toate acestea, mainile nu trebuie tinute in buzunare, ci pe langa corp, leganatul acestora in timpul mersului intensificand activitatea musculara.

Mancati alimente bogate in proteine

Activitatea de digestie a proteinelor creste temperatura corpului intr-o masura mai mare decat carbohidratii si grasimile, deoarece corpul depune un efort mai mare pentru asimilarea proteinelor, continute in carnea rosie, soia, nuci si alune.

Nu purtati caciuli de lana

O caciula din lana permite pierderea mai rapida a caldurii decat caciulile din alte materiale, cum ar fi moltonul moale, care poate retine mai bine caldura. De asemenea, o caciula trebuie sa acopere foarte bine si urechile, care pierd foarte usor caldura.

Folositi creme hidratante

Pe timp de iarna, se recomanda in mod special folosirea cremelor hidratante, mai ales daca pielea este afectata de eczeme si dermatite. In acest din urma caz, se pierde mai multa caldura decat de obicei, deoarece sangele circula mai aproape de suprafata pielii cand aceasta este inflamata. Un tratament antiinflamator eficient este asigurat de cremele cu steroizi.

Faceti cateva exercitii de incalzire inainte de culcare

Pentru activarea circulatiei, miscati degetele picioarelor in sus si in jos de 20 de ori, apoi rasuciti gleznele de zece ori la stanga si de zece ori la dreapta. Apoi inchideti si desfaceti palmele de zece ori si contractati si relaxati fesele de zece ori. Exercitiile trebuie facute in pat, inainte de culcare, si dimineata, la trezire.

Leganati-va intr-un scaun-balansoar

Leganatul intr-un scaun-balansoar nu are doar beneficii terapeutice la nivel psihic, ci genereaza de asemenea energie. Cand corpul se afla in stare de repaus, temperatura scade si se declanseaza tremuratul - o contractie involuntara a muschilor pentru pastrarea temperaturii constante. Tremuratul se poate declansa cand temperatura corpului scade sub 37 de grade, iar folosirea unui scaun-balansoar solicita grupuri mari de muschi la nivelul bratelor si picioarelor, optimizand circulatia si incalzind corpul.

#evitare frig, #sfaturi iarna , #Stiri Lifestyle