Traian Basescu vrea o mitropolie pentru romanii de la Chicago

Duminica, 20 Mai 2012, ora 14:12
1600 citiri
Traian Basescu vrea o mitropolie pentru romanii de la Chicago

Presedintele Traian Basescu a declarat sambata ca l-ar bucura foarte mult daca ar exista o mitropolie a ortodocsilor romani la Chicago.

Seful statului a vizitat Arhiepiscopia Ortodoxa Romana de la Chicago, unde a asistat la o slujba religioasa ce a marcat faptul ca pe 21 mai, ziua sarbatoririi de catre ortodocsi a Sfintilor Imparati Constantin si Elena, este hramul Catedralei Arhiepiscopale, sediul Arhiepiscopiei Ortodoxe Romane din cele doua Americi, pastorita de IPS Nicolae Condrea.

"Facand prima vizita la Chicago in biserica este poate si un semn al interesului nostru, al ortodocsilor romani, de a vedea o mitropolie, prin unificarea celor doua biserici ortodoxe romanesti, ne-am dori mult acest lucru, pentru ca am putea fi si mai eficienti in parteneriatul pe care-l avem cu BOR si el s-ar putea rasfrange mai bine si pe pamant american. Peste tot in lume unde avem biserica ortodoxa romaneasca, romanii se aduna in jurul ei si asta ii tine aproape si de limba romana", a afirmat Traian Basescu.

Presedintele a precizat ca a venit in mod special de sambata la Chicago, tocmai ca sa se intalneasca si cu reprezentantii comunitatii romane.

"Dam insemnatatea cuvenita relatiei statului roman cu Biserica pentru ca implicit inseamna o relatie a statului roman cu propriii lui cetateni. BOR intotdeauna a fost un partener al statului roman si stim bine ca adesea Armata Romana mergea cu preotul in frunte la razboi.

Astazi ne este greu pentru ca este criza si nu numai in Romania, iar Biserica reuseste sa mentina coeziunea poporului roman, indiferent unde s-ar afla. Ne-ar bucura mult sa avem o mitropolie aici, intr-o biserica unificata", a mai spus Basescu.

#Basescu mitropolie Chicago, #Basescu biserica romani Chicago , #Stiri Lifestyle