Tinerii britanici isi pierd speranta ca vor putea sa-si permita o locuinta

Luni, 17 Iunie 2013, ora 09:14
1180 citiri
Tinerii britanici isi pierd speranta ca vor putea sa-si permita o locuinta

Majoritatea tinerilor britanici considera ca ridicarea de bariere in calea cumpararii unei locuinte divizeaza social si economic tara, iar unul din cinci tineri britanici a renuntat la visul de a mai detine vreodata o locuinta proprietate personala, conform unui sondaj realizat de furnizorul de credit ipotecar Halifax, informeaza luni Reuters.

Peste 70% dintre cei 8.051 de respondenti la sondaj a afirmat ca Marea Britanie este impartita intre cei ce pot si cei ce nu pot cumpara o casa, ceea ce pe termen lung ar putea avea impact asupra familiilor si pietei locurilor de munca, a afirmat sursa citata.

Actuala generatie de tineri, in pericol sa nu aiba suficiente resurse pentru pensionare

Respondentii, cu varste cuprinse intre 25 si 40 de ani, au declarat ca acest lucru va lasa generatia lor fara suficiente resurse pentru pensionare, ceea ce afecteaza mobilitatea sociala si va adanci diferenta intre paturile sociale.

Preturile locuintelor au crescut mult in Marea Britanie de la sfarsitul anilor 1990 pana la criza financiara globala izbucnita in 2008 si au fost intretinute de o combinatie de factori, printre care rate ale dobanzilor reduse si schemele de coproprietate.

"Cumpararea unei locuinte este in continuare in mod clar un obiectiv important pentru foarte multi oameni, insa din ce in ce mai putin considera ca este ceva ce vor putea realiza vreodata", a declarat directorul Halifax, Craig McKinlay.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#locuinte tineri Marea Britanie, #saracie tineri Marea Britanie, #locuinte proprietate Marea Britanie, #nivel trai tineri Anglia , #Stiri Lifestyle