SUA: Fifth Avenue din New York - cea mai scumpa artera comerciala din lume

Joi, 20 Noiembrie 2014, ora 16:55
1701 citiri
SUA: Fifth Avenue din New York - cea mai scumpa artera comerciala din lume
Foto: Trip Advisor

Bulevardul Fifth Avenue din New York redevine cea mai scumpa artera comerciala din lume, devansand Causeway Bay, din Hong Kong, iar bulevardul Champs Elysees din Paris ramane pe locul al treilea, potrivit studiului anual dat publicitatii miercuri de firma de consultanta imobiliara Cushman & Wakefield, informeaza AFP.

Hong Kong luase locul New York-ului in fruntea clasamentului acum doi ani. Totusi, de un an, valoarea locativa a bunurilor situate pe aceasta artera a scazut cu 6,8%, in timp ce valoarea celor de pe Fifth Avenue a crescut cu 13,3%, ajungand la 29.822 euro/m2.

In SUA, unde redresarea economiei si vigoarea turismului au sustinut cererea de spatii comerciale in mai multe orase, valorile locative au crescut cu 10,6% in acest an, noteaza Cushman & Wakefield, intr-un comunicat difuzat cu ocazia salonului imobiliar comercial Mapic, la Cannes, in sudul Frantei.

Fifth Avenue este 'emblematica' pentru efervescenta pietei americane a spatiilor comerciale si, in general, pentru strategiile firmelor gata sa plateasca pentru a dispune de o vitrina in cele mai bune amplasamente din cele mai mari metropole mondiale, potrivit directorului general al Cushman & Wakefield - Franta, Christian Dubois.

Noi marci sosite pe Upper Fifth Avenue

Zona Upper Fifth Avenue beneficiaza de sosirea unor noi nume prestigioase, ca Microsoft.

La randul sau, Causeway Bay a inregistrat o scadere a cheltuielilor turistilor, ilustrand impactul pe care masurile anticoruptie adoptate de autoritatile chineze il au asupra industriei luxului.

Champs Elysees ocupa pozitia a treia, cu 13.255 euro/m2. Aceasta este cea mai scumpa artera comerciala din Europa, devansand New Bond Street din Londra, chiar daca valorile locative, dupa cresteri-record in 2012 si 2013, sunt in acest an stabile.

#Fifth Avenue, #new york , #Stiri Lifestyle