Studiu: De 1 Mai, romanii cred ca doar prin munca putem iesi din criza

Marti, 30 Aprilie 2013, ora 15:50
1997 citiri
Studiu: De 1 Mai, romanii cred ca doar prin munca putem iesi din criza

Peste 80% dintre romani cred ca prin efort si munca putem iesi din criza financiara. Cu toate acestea, 3 din 5 romani spun ca 1 Mai trebuie sarbatorit prin repaos si odihna, potrivit unui studiu online realizat la cererea Rogalski Grigoriu Public Relations.

In ceea ce priveste principala motivatie fata de munca, aproape jumatate dintre romani (44,5%) declara ca vin la serviciu pentru salariul lunar, in timp ce 32% spun ca muncesc din pasiune.

Romanii se considera mai degraba un popor harnic (55,4%) decat lenes (44,6%). Ca modele de urmat, acestia cred ca germanii (44,5%), japonezii (35,12%) si chinezii (13,42%) sunt printre cele mai muncitoare popoare.

"Dupa mai bine de 20 de ani de capitalism, Romania este inca departe de a fi creat

o atitudine capitalista fata de munca. Chiar daca declara ca munca este singurul mod de a iesi din actualul impas economic, convingerea majoritatii este ca sarbatoarea muncii nu trebuie marcata prin munca, nici macar daca ea este in folosul comunitatii, cata vreme munca peste program neplatita este aproape un fenomen de masa.

Desi ne plac modele cum sunt germanii sau japonezii, suntem departe de disciplina si responsabilitatea acestora fata de munca, asa ca nu ne ramane decat sa admiram alte popoare pentru calitatile lor," a declarat Eliza Rogalski, Founding Partner Rogalski Grigoriu Public Relations.

La studiu au participat peste 5.800 de respondenti cu varsta de peste 18 ani.

#1 mai 2013, #studiu Grigoriu 1 mai, #modele munca romani , #Stiri Lifestyle