Stefan Banica a castigat procesul cu TVR Media si va primi 5.000 de lei despagubiri

Luni, 26 Martie 2012, ora 17:12
1512 citiri
Stefan Banica a castigat procesul cu TVR Media si va primi 5.000 de lei despagubiri

Stefan Banica a obtinut, printr-o sentinta a Inaltei Curti de Casatie si Justitie, aproape 5.000 lei de la TVR Media, cu titlul de despagubiri pentru reproducerea, distribuirea si comercializarea, cu nerespectarea legislatiei drepturilor de autor, a unui DVD cu opera tatalui sau, Stefan Banica Sr.

Inalta Curte de Casatie si Justitie a Romaniei a admis, vineri, recursul lui Stefan Banica impotriva TVR Media S.R.L., generat de reproducerea, distribuirea si comercializarea, cu nerespectarea legislatiei privind drepturile de autor si drepturile conexe, a DVD-ului "Momente de aur - Stefan Banica" din colectia "Maestrii comediei", potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX de reprezentantii cantaretului Stefan Banica Jr.

nalta Curte a obligat TVR Media S.R.L. la plata catre Stefan Banica a sumei de 4.943,70 de lei cu titlu de despagubiri. Totodata, instanta a obligat TVR Media la plata sumei 5.000 de lei cu titlu de cheltuieli de judecata, mentinand alte dispozitii anterioare, potrivit aceleiasi surse.

Hotararea este irevocabila, iar considerentele ei nu au fost inca redactate.

"Dincolo de cuantumul sumei, aceasta hotarare trebuie sa genereze constientizarea de catre cei care incalca legislatia privind drepturile de autor si drepturile conexe a faptului ca artistii nu pot fi nesocotiti. Este o parte dintr-un amplu demers care sa sustina drepturile artistilor in fata celor care urmaresc obtinerea unor beneficii facile de pe urma muncii acestora", se mai spune in comunicatul transmis de reprezentantii lui Stefan Banica.

Pe de alta parte, contactat de MEDIAFAX, Andrei Enescu, director general TVR Media, a declarat ca nu a primit oficial decizia Inaltei Curti de Casatie si Justitie, pentru a cunoaste motivatia instantei. "Vom respecta decizia instantei", a mai spus Andrei Enescu.

El a precizat ca TVR Media nu a contestat niciodata ca lui Stefan Banica Jr i se cuvine o remuneratie, ca urmare a reproducerii pe suport DVD a operei lui Stefan Banica Sr.

"Noi am facut un DVD pe care l-am inclus intr-o colectie si urma sa-i platim lui Stefan Banica Jr remuneratia cuvenita pentru multiplicarea respectivului DVD", a spus Andrei Enescu. El a precizat insa ca Stefan Banica Jr nu a fost de acord cu suma pe care urma sa i-o plateasca TVR Media, fapt pentru care a actionat societatea in instanta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Stefan Banica proces TVR, #Stefan Banica despagubiri TVR , #Stiri Lifestyle