Stapanirea psihologica a bluff-ului in poker

Marti, 29 Decembrie 2020, ora 11:10
1567 citiri
Stapanirea psihologica a bluff-ului in poker

Se spune ca ochii sunt ferestre catre suflet. Cand vine vorba despre poker si bluffare, mainile, sprancenele, narile, respiratia si limbajul corpului spun o intreaga poveste. Este posibil sa fi auzit totul despre renumita fata de poker si arta bluff-ului si chiar sa le fi folosit in cadrul jocurilor de noroc, cu prietenii sau intr-un casino live. Cu toate acestea, cand sunt in joc proprii bani, este greu sa te controlezi si sa ascunzi semnele care te-ar putea da de gol. Nu iti face griji, insa, cacealmaua este o forma de arta care se poate invata si perfectiona.

Ochii spun foarte multe secrete

Daca te vei uita la stirile despre evenimente majore din lumea pokerului, vei observa ca marea majoritate a jucatorilor poarta ochelari de soare. Acest lucru are o explicatie psihologica: ochii exprima cel mai bine emotiile si te pot da de gol atunci cand bluffezi.

Oamenii devin exagerati de tacuti sau vorbareti

Indiciile verbale fac si ele parte din arta bluff-ului si sunt la el de importante ca cele corporale. Ceea ce spune sau nu spune un jucator poate fi la fel de relevant ca ceea ce exprima ochii. Unii oameni tind sa vorbeasca mai mult cand sunt nervosi, in vreme ce altii devin mult mai tacuti si retrasi. Pentru a putea trage corect concluziile ar trebui sa cunosti persoana cu care joci.

Apar modificari ale ritmului de joc

In jocurile fizice la masa verde, cand un jucator se grabeste sau isi incetineste brusc ritmul de joc poate fi un semn ca bluffeaza. Evident ca daca jocul se desfasoara online contracronometru, acest lucru nu mai este relevant.

Trucuri pentru a deveni regele bluff-urilor

Capacitatea de a bluffa, sau a merge la cacealma, este o abilitate care necesita practica, indemanare si curaj. Iata cateva trucuri care te pot ajuta sa devii un adevarat rege al bluff-urilor:

  • l Fii consistent si consecvent in comportament - Am vazut ca nevoia brusca de a vorbi, schimbarea limbajului corpului si timpul de reactie te pot da de gol. Daca vei reusi, insa, sa ramai consecvent si constant in actiunile tale pe tot parcursul jocului iti va fi mai usor sa bluffezi.
  • l Perfectioneaza-ti fata de poker - Partenerii de joc de vor urmari cu mai multa atentie daca te suspecteaza de o cacealma. Daca in viata de zi cu zi acest lucru poate parea nepoliticos, la masa de poker este ceva normal. Prin urmare, asigura-te ca stapanesti foarte bine asa zisa fata de poker si ca nu te vei da de gol prin limbajul corporal sau verbal, ticuri, respiratie sau expresia ochilor. Cu cat vei stapani mai bine arta de a disimula emotiile pe care ti le induce jocul, cu atat vei avea mai multe sanse sa bluffezi.

#poker, #bluff , #Stiri Lifestyle