Speedy Gonzales: Un miliardar new-yorkez fuge de impozite in Puerto Rico

Marti, 12 Martie 2013, ora 08:36
1389 citiri
Speedy Gonzales: Un miliardar new-yorkez fuge de impozite in Puerto Rico

Miliardarul John Paulson, new-yorkez cu vechime, s-ar putea muta in Puerto Rico, pentru a profita de o noua lege care scuteste noii rezidenti de plata taxelor si sa scape astfel de impozitarea castigurilor aduse de cei 9,5 miliarde de dolari investiti in fonduri de hedging, relateaza Bloomberg.

Alti 10 americani bogati au profitat de aceasta lege din Puerto Rico, introdusa acum un an, a declarat Alberto Baco Bague, secretar pentru Dezvoltare Economica si Comert in aceasta tara.

Paulson, in varsta de 57 de ani, a cautat recent o proprietate de lux in suburbia Condado a orasului San Juan, unde un penthouse cu sase locuri de parcare subterane costa 5 milioane de dolari.

Potrivit celui mai recent top Forbes privind miliardarii lumii, Paulson are o avere estimata la 11,2 miliarde de dolari.

Reprezentantii companiei Paulson & Co au refuzat sa comenteze.

Potrivit unor surse apropiate situatiei, Paulson nu a luat inca o decizie.

Persoane bogate din Statele Unite si Europa decid sa se mute in alte tari, in conditiile in care guvernele au majorat taxele pe veniturile ridicate, pentru reducerea deficitelor bugetare.

Actorul Gerard Depardieu a parasit Franta anul trecut pentru Belgia, iar miliardarul Bernard Arnault, care conduce grupul LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton, a solicitat cetatenie belgiana, dupa ce presedintele francez Francois Hollande a cerut introducerea unei taxe de 75% pentru milionari.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#miliardar New York impozite, #miliardar John Paulson, #miliardar New York fuga Puerto Rico , #Stiri Lifestyle