Sotheby incepe licitatia pentru "Picatura de soare"

Marti, 15 Noiembrie 2011, ora 14:42
1385 citiri
Sotheby incepe licitatia pentru "Picatura de soare"

Diamantul "Picatura de Soare", de 110 karate, va fi licitat, marti, la Geneva, in Elvetia, iar reprezentantii casei de licitatie Sotheby spun ca exista o concurenta acerba, din toate colturile lumii.

"E destul de dificil sa facem o previziune privind evolutia licitatiei, pentru ca avem oferte din intreaga lume", a explicat David Benett, directorul pentru Europa si Orientul Mijlociu al Sotheby, citat de Luxedb.

Bijuteria are o valoare estimata intre 11 si 15 milioane si este considerat cel mai mare diamant galben, cu forma de para, iar "cel cel care va castiga licitatia va avea onoarea de a purta primul bijuteria", spune Benett.

Afirmatia se bazeaza pe istoria diamantului, descoperit in Africa de Sud in 2010 si expus la Muzeul National de Istorie din Londra, la inceputul acestui an. Dupa ce a fost taiata si slefuita, bijuteria a mai trecut timp de cateva luni prin o serie de expozitii, inainte de a fi inmanata casei de licitatii Sotheby.

"De cate ori a fost expus publicului (diamantul n.r), oamenii au ramas uimiti. Are o prezenta impunatoare si un caracter aparte. Eu m-am indragostit de el", spune David Benett.

Culoarea diamantului "Picatura de Soare" vine, ca in cazul oricarui diamant galben, de la urmele de nitrogen ramase din slefuirea cu carbon.

#licitatie diamant, #licitatie Picatura de Soare, #licitatie Sotheby , #Stiri Lifestyle