Sondaj: Isarescu, Ponta si Oprescu, cele mai de incredere personalitati

Miercuri, 26 Iunie 2013, ora 12:15
2130 citiri
Sondaj: Isarescu, Ponta si Oprescu, cele mai de incredere personalitati

Guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, presedintele PSD, premierul Victor Ponta, si primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, continua sa fie pe primele locuri in topul personalitatilor politice in care romanii au incredere, releva un barometru de opinie realizat, in perioada 28 mai - 3 iunie, de Inscop Research.

Potrivit barometrului citat, Mugur Isarescu se afla pe primul loc in topul increderii in personalitatile politice, 41,9% dintre respondenti exprimand faptul ca au incredere "multa si foarte multa" in acesta, iar 51,2% - "putina si foarte putina". In acelasi top al increderii, Isarescu beneficia, in luna aprilie, de "multa si foarte multa" incredere din partea unui procent de 42,4%.

Guvernatorul BNR este urmat de premierul Victor Ponta, in care 40,7% dintre respondenti au "multa si foarte multa" incredere. In cazul premierului, in luna aprilie, procentul increderii in el era de 42,1%.

Sorin Oprescu ocupa locul al treilea in topul politicienilor in care romanii au incredere - 37,9% dintre romani au "multa si foarte multa" incredere in primarul general, fata de 39% in luna aprilie.

In presedintele PNL, Crin Antonescu, 30,8% dintre romani au "multa si foarte multa" incredere, in scadere fata de luna aprilie, cand beneficia de un procent de 33%.

Antonescu este urmat in topul increderii de liberalii Klaus Iohannis - 28,9% si Calin Popescu Tariceanu - 27,1%.

Presedintele Partidului Forta Civica, Mihai Razvan Ungureanu, este cotat cu 26,2% incredere multa si foarte multa, presedintele Traian Basescu cu 23,3%, Mircea Geoana cu 22,2%, George Becali - 20,7%, Liviu Dragnea - 20%.

Fostul presedinte Ion Iliescu beneficiaza de multa si foarte multa incredere din partea unui procent de 19,4% dintre romani, fiind urmat de Theodor Stolojan - 17,6%, Corneliu Vadim Tudor - 15,7%, Emil Boc - 15,1%, Vasile Blaga - 15%, Elena Udrea - 14%, Dan Voiculescu - 13%, Dan Diaconescu - 12,2%, Kelemen Hunor - 7,9%.

La intrebarea cu candidatii carui partid sau aliante ar vota, daca duminica viitoare s-ar organiza alegeri europarlamentare, PSD-UNPR intruneste 39% din optiunile de vot, un procent mai mic decat in luna aprilie, cand a avut 40,2%. PNL-PC cumuleaza 20,2% dintre optiunile de vot pentru europarlamentare, fata de 21,3% in luna aprilie.

La aceeasi intrebare, 16,2% dintre respondenti si-au exprimat sustinerea fata de PDL, in timp ce PPDD aduna 7,4% dintre optiuni. Alianta Dreptate si Adevar formata din Forta Civica si Partidul National Þaranesc Crestin Democrat este preferata de 5,5% dintre romani, iar UDMR intruneste 5% dintre optiunile valide, PRM - 3,7%, Partidul Noua Republica - 1,5%.

Intrebati daca ar fi dispusi sa voteze un partid politic infiintat in baza Fundatiei Miscarea Populara, 19,5% dintre respondenti au raspuns afirmativ, iar 44,3% declara ca nu ar vota un asemenea partid, in timp ce 36,1% nu sunt hotarati.

Sondajul "Barometrul de opinie publica - Adevarul despre Romania" a fost realizat de INSCOP Research, la comanda cotidianului "Adevarul", in perioada 28 mai - 3 iunie 2013.

Volumul esantionului a fost de 1.055 persoane si este reprezentativ pentru populatia Romaniei de 18 ani si peste 18 ani. Eroarea maxima admisa a datelor este de 3%, la un grad de incredere de 95%, iar tipul esantionului este multi-stratificat, probabilistic.

#top incredere personalitati Romania, #incredere romani Mugur Isarescu, #incredere romani Victor Ponta, #incredere romani Sorin Oprescu , #Stiri Lifestyle