Sistem racire terasa! Cum sa te simti bine in propria curte pe timp de vara

Luni, 12 Iulie 2021, ora 15:49
1749 citiri
Sistem racire terasa! Cum sa te simti bine in propria curte pe timp de vara
racire terasa FOTO: recenzee.ro

Zilele calduroase de vara te imbie sa petreci cat mai mult timp in aer liber. Cu toate acestea, cand caldura devine insuportabila, timpul petrecut in curte scade vertiginos. Pentru a putea face zilele toride mai suportabile si mai placute.

In momentul in care iti amenajezi gradina pentru vara este foarte important sa iei in calcul zi zilele calduroase de vara pe care le vei petrece in curte. In lipsa unui sistem de racire, terasa ta poate deveni cu usurinta un loc pe care sa-l eviti pana la lasarea serii.

Tocmai de aceea este necesar ca fiecare loc de relaxare din gradina sa beneficieze de un sistem de racire si climatizare (precum cele pe care le gasesti la terase, in timpul verii). Racirea terasei se poate face foarte simplu, cu un sistem racire cu vaporizare.

Alegere sistem racire terasa

Daca iti doresti sa te bucuri de o terasa racoritoare in zilele caniculare de vara, este important sa te orientezi catre un sistem racire terasa. Nu este deloc costisitor si poate fi asamblat foarte usor. In plus, te ajuta sa te bucuri de un aer racoros chiar si la amiaza, cand temperaturile sunt, de multe ori, insuportabile.

Un sistem de racire terasa cu vaporizare este indicat sa se foloseasca in perioadele in care aerul este uscat. Daca umezeala din aer este foarte mare, efectul acestuia va fi diminuat.

Este importanta ca in momentul in care alegi un sistem racire terasa cu vaporizare sa stii care sunt nevoile tale si sa alegi sistemul in functie de capacitatile sale de pulverizare. Exista sisteme de racire terasa capabile sa raceasca o suprafata mai mare, iar altele o suprafata mai mica. De aemenea, unele au o putere mai mare de racire si de imprastire a vaporilor de apa, iar altele mai mica. Prin urmare trebuie sa acorzi atentie specificatiilor, dar si nevoilor pe care le ai. Este inutil sa alegi un sistem super-performant daca petreci putin timp in curte sau daca spatiul de relaxare este mic.

Un aparat de racire terasa cu aburi va genera o teperatura mai scazuta a aerului ambiental din spatiul tau de relaxare. Acesta este prevazut cu duze ceata apa care pulverizeaza stropi foarte fini de apa, rece, aproape imperceptibili, dar care fac aerul placut chiar si in zilele caniculare de vara.

Datorita unui temporizator racire terasa, un astfel de sistem de racire pentru spatii exterioare va creste confortul termic si te poti bucura in voie de timpul petrecut pe terasa cu un iced-tea sau iced-coffee in mana si o carte buna. In plus, sistemul poate fi setat astfel incat sa patreze o temepratura constanta in spatiul tau de relaxare, iar datorita temporizatorului poti seta duze pulverizare apa presiune sa porneasca la intervalul de timp dorit de tine. Mai mult, acest tip se sitem de racire terasa ajuta la eliminarea prafului si previne aparitia insectelor in zona. Prin urmare nu vei mai fi deranjat de albine, muste sau tantari, care se vor feri de vaporii reci de apa.

Alte solutii la care poti apela pentru racire terasa

Daca un astfel de sistem de racire terasa este prea complex pentru nevoile tale, insa vrei ca, din cand in cand sa te bucuri de racoare pe terasa, poti achizitiona un ventilator clasic, cu pulverizator de apa. Sunt destinate in special spatiilor interioare, insa pot fi folosite si pe terasa. Avantajul este ca poate fi mutat cu usurinta dintr-o camera in alta sau pe terasa, si poate fi depozitat cu usurinta peste noapte. In plus, nu are nevoie de ingrijiri speciale.

O alta varianta la care poti apela este un ventilator clasic. Acesta doar face aerul sa circule, facand temperaturile mai suportabile, insa nu raceste aerul din jur.

In functie de cat de des folosesti terasa ca spatiu de relaxare si cat timp petreci in aer liber, poti alege sistemul de racire terasa potrivit nevoilor tale.

#racire terasa, #terasa, #sistem racire terasa , #Stiri Lifestyle