Sfaturi profesionale pentru tineri la Hackathon-ul Innovation Labs 2.0

Marti, 25 Februarie 2014, ora 13:21
2183 citiri
Sfaturi profesionale pentru tineri la Hackathon-ul Innovation Labs 2.0

Studentii si tinerii profesionisti pasionati de antreprenoriat si tehnologie se pot inscrie pana joi, 27 februarie, pentru a participa la hackathonul care da startul Innovation Labs 2.0, program de pre-accelerare organizat de TechLounge.

Innovation Labs 2.0 este un proiect organizat de TechLounge cu sprijinul Orange si Microsoft si al partenerilor IXIA, Intel, Mysis, Universitatea Politehnica Bucuresti, Asociatia Patronala a Industriei de Software si Servicii (ANIS), Akcees, Spherik Accelerator si ProvePR.

Pe 1 si 2 martie, participantii vor avea ocazia sa lucreze alaturi de mentori si invitati speciali pentru a-si dezvolta propriile produse.

Peste 150 de tineri sunt asteptati sa participe pe 1 martie la hackathon-ul Innovation Labs 2.0 care va avea loc pe 1 martie la Biblioteca Centrala din cadrul Universitatii Politehnica Bucuresti. Evenimentul va debuta cu prezentarea ideilor de afaceri ale participantilor, iar echipele vor fi formate in jurul celor mai apreciate proiecte.

Urmeaza apoi 24 de ore intense in care tinerii vor lucra la dezvoltarea propriilor concepte de business sub indrumarea mentorilor care le vor ghida primii pasi catre propriile afaceri.

Printre acestia se numara Dragos Pislaru (Fondator GEA Consulting Group), Cristian Patachia (Development & Innovation Manager Orange), Tudor Juravlea (UX Product Manager Orange), Mihnea Dumitru (Convergent Marketing Manager Orange), Irina Alexandru (Managing Partner AIRA Design Studio), Alex Talmaciu (Software Engineer Mysis) sau Irina Nicoleta Scarlat (Managing Partner Prove PR).

In plus, absolventii primei editii Innovation Labs vor fi alaturi de participanti pentru a-si impartasi propria experienta si bunele practici invatate de-a lungul programului. Printre acestia se numara Alex Eftimie si Veronica Badea (Retake), Daniel Rizea (Freemble), Dragos Iordache (Colosseo) si Alex Radovici (Wyliodrin).

Ziua de duminica, 2 martie, va continua cu o sesiune demo pentru aplicatiile dezvoltate pe parcursul celor 24 de ore, urmand ca apoi echipele participante in concurs sa isi prezinte proiectele in fata juriului format din Todi Pruteanu (Business Strategy Manager Microsoft Romania), Julien Ducarroz (Chief Commercial Officer Orange), Crina Tenovici (Head of Data and B2B Communication Orange), Raluca Georgescu (Co-Organizer E-Commerce Awards Gala GPeC), Teodor Ceausu (Country Manager IXIA Romania) si Andrei Pitis (investitor de tip angel si profesor asociat in cadrul Universitatii Politehnica Bucuresti).

La finalul hackathonului, juriul va alege cele mai bune 16 echipe care vor fi admise in programul de pre-accelerare Innovation Labs 2.0. Pe parcursul urmatoarelor 3 luni, acestea vor participa la discutii cu experti din diferite domenii si vor beneficia de mentorat si consiliere pentru a-si dezvolta propriile startup-uri.

Tinerii care vor sa porneasca startup-uri in tehnologie se pot inscrie la hackathonul Innovation Labs pana joi, 27 februarie, completand formularul de inscriere disponibil online la http://2014.innovationlabs.ro/register. Programul se adreseaza atat echipelor deja formate, cat si studentilor si tinerilor profesionisti care au o idee sau se gandesc sa porneasca la drum pe cont propriu si sunt in cautare de idei si echipa.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Hackathon Innovation Labs, #antreprenoriat tineri, #Innovation Labs 20 , #Stiri Lifestyle