Sampania Brukenthal, facuta manual in Romania, lansata de Ziua Nationala

Duminica, 02 Decembrie 2012, ora 11:11
5010 citiri
Sampania Brukenthal, facuta manual in Romania, lansata de Ziua Nationala

Turistii care viziteaza Muzeul National Brukenthal pot pleca acasa, dupa ce au vazut colectiile baronului, cu o sticla de sampanie produsa manual la fabrica din Simleul Silvaniei (judetul Salaj).

Pretul sampaniei este de 28 de lei, a anuntat la lansarea bauturii, de Ziua Nationala, directorul muzeului, Sabin Luca.

"Se face un soi de vin spumant, care este sampanie si pe care o vom comercializa la noi, la muzeu, cu eticheta si marca Brukenthal. Va fi un produs de brand. In 1974 a inceput productia de sampanie la Simleul Silvaniei, unde este singura sampanie romaneasca si printre putinele din lume, produse manual. Este o sampanie care, atunci cand o desfaci, nu pusca si are dop de pluta. Aceasta sampanie (...) este cu totul deosebita", a spus directorul Brukenthal.

Acesta a lansat sambata si vinul Brukenthal, mai ieftin decat sampania, la 22 de lei, butelia.

Cu struguri adusi din Republica Moldova, cei de la Simleul Silvaniei reusesc, doar manual, timp de aproape opt ani, sa faca o sampanie deosebita. Practic, sticlele sunt asezate periodic in diverse pozitii in asa fel incat sampania sa fie una unica.

Brukenthalul este singura institutie de cultura din judetul Sibiu care a reusit sa se relanseze ca un brand. Printre cele cateva produse de brand, se numara si ciocolata Brukenthal, cea mai cautata de altfel de vizitatori. Lunar, peste 800 de vizitatori ai Palatului Brukenthal de la Sibiu pleaca acasa cel putin cu o ciocolata cu numele baronului, pretul acesteia fiind intre unu si cinci lei.

Fostul guvernator al Transilvaniei, baronul Brukenthal obisnuia sa consume cu oaspetii sai, in saloanele baroce, ciocolata fierbinte produsa de el. In pivnitele muzeului, baronul isi adapostea butoaiele pline de vin pe care il vindea in Piata Mare din centrul Sibiului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Sampania Brukenthal, #sampanie Romania fabricata manual, #fabrica sampanie Simleul Silvaniei, #vin Bruckenthal, #branduri Bruckenthal , #Stiri Lifestyle