Romanii au cumparat, anul trecut, de cinci ori mai multe biciclete decat masini

Miercuri, 04 Decembrie 2013, ora 08:15
1007 citiri
Romanii au cumparat, anul trecut, de cinci ori mai multe biciclete decat masini

Vanzarile de biciclete in Europa le-au depasit anul trecut pe cele de autoturisme, inclusiv in tarile din sudul continentului, ca urmare a prabusirii vanzarilor de masini din cauza crizei.

Potrivit datelor publicate de Coliped, Asociatia producatorilor europeni de componente pentru biciclete, si ACEA, Asociatia producatorilor europeni de automobile, in 2012 bicicletele au devansat autoturismele in toate tarile membre ale Uniunii Europene, cu exceptia Belgiei si Luxemburgului.

Fenomenul este unul deosebit de vizibil in tarile din sudul Europei, puternic impregnate de cultura automobilului, in conditiile in care bicicletele sunt deja foarte populare in mai multe tari din nordul continentului.

In Romania, potrivit datelor Coliped, anul trecut au fost vandute 380.000 de biciclete, in conditiile in care inmatricularile de masini noi au marcat, in 2012, al cincilea an de scadere consecutiva, ajungand la un total de 66.436 unitati. De asemenea, piata masinilor rulate provenite din import a crescut cu 85% anul trecut pana la 174.950 unitati.

Citeste mai multe despre Romanii au cumparat de cinci ori mai multe biciclete decat masini, anul trecut>Hit.ro.

#vanzari masini, #vanzari biciclete , #Stiri Lifestyle