Robert Plant refuza sa reuneasca trupa Led Zeppelin, in pofida unei oferte de 800 milioane de dolari

Luni, 10 Noiembrie 2014, ora 14:30
1643 citiri
Robert Plant refuza sa reuneasca trupa Led Zeppelin, in pofida unei oferte de 800 milioane de dolari
Foto: miusyk.com

Robert Plant refuza sa reuneasca trupa Led Zeppelin, in pofida unei oferte de 800 de milioane de dolari care i-a fost facuta de miliardarul britanic Richard Branson, informeaza contactmusic.com.

Muzicianul britanic a ramas inflexibil in decizia sa de a nu reuni niciodata fosta lui trupa si s-a angajat intr-un veritabil razboi al declaratiilor cu chitaristul Jimmy Page, care dureaza de multi ani, in legatura cu posibilitatea de a canta din nou impreuna alaturi de acesta, potrivit Mediafax.

Potrivit publicatiei britanice Sunday Mirror, miliardarul Richard Branson, un fan infocat al trupei Led Zeppelin, a incercat sa ii "ademeneasca" cu 800 de milioane de dolari pe membrii formatiei, incercand sa ii determine sa cante din nou impreuna si sa sustina un turneu de revenire care sa includa 35 de show-uri. Robert Plant a refuzat oferta, dupa ce aceasta fusese deja acceptata de Jimmy Page, John Paul Jones si Jason Bonham - fiul fostului tobosar al formatiei, John Bonham.

"Jimmy, John si Jason au semnat imediat. Nu a fost deloc un lucru dificil pentru ei, insa Robert a cerut un interval de gandire de 48 de ore. Atunci cand a spus 'nu' si a rupt contractul care ii fusese dat, toata lumea a fost socata. Nu poate exista un turneu Lez Zeppelin fara el", a declarat o sursa.

"Richard Branson a incercat sa deblocheze situatia. Dar, nici macar banii lui nu au fost suficienti pentru a-l convinge pe Robert Plant sa semneze acel contract. E foarte suparat", a adaugat aceeasi sursa.

Led Zeppelin, o revelatie in industria muzicala condamnata trecutului

Led Zeppelin, infiintat in 1966, este considerat unul dintre cele mai inovatoare si influente grupuri muzicale din secolul al XX-lea. Trupa Led Zeppelin s-a destramat in 1980, in urma decesului tobosarului John Bonham. Led Zeppelin a vandut mai mult de 300 de milioane de albume in lumea intreaga. Printre cele mai de succes piese ale trupei se numara piese precum "Stairway to Heaven", "Whole Lotta Love" si "Kashmir".

Membrii supravietuitori ai formatiei, Jimmy Page, Robert Plant si John Paul Jones, s-au reunit o singura data pe scena, in decembrie 2007, pentru un concert unic, la O2 Arena din Londra, dupa ce nu mai cantasera impreuna de 19 ani. Milioane de fani s-au grabit sa se inregistreze pentru a obtine bilete, care au fost alocate prin tragere la sorti, la acest eveniment unic. La acel concert, partitura pentru tobe a fost asigurata de Jason Bonham, fiul tobosarului John Bonham.

Concertul din 2007 a fost organizat in memoria regretatului cofondator al Atlantic Records, Ahmet Ertegun, care s-a ocupat de Led Zeppelin din 1968. Ertegun a murit in 2006, dupa ce a cazut in culise, in timpul unui concert al trupei The Rolling Stones.

Led Zeppelin a anuntat la inceputul acestui an ca va lansa versiuni remasterizate, de lux, ale tuturor albumelor sale de studio.

#Robert Plant trupa Led Zeppelin, #reunire Led Zeppelin , #Stiri Lifestyle